Λαμπερή πρεμιέρα για τη 17ηAthens Xclusive Designers Week

Δημιουργικότητα, ταλέντο, λάμψη, στυλ, χαμόγελα και πολλές όμορφες παρουσίες συνέθεσαν την 1η μέρα της 17ης Athens Xclusive Designers Week στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής. Η πρεμιέρα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε με την παρουσίαση των συλλογών των Ελλήνων σχεδιαστών Eleni Kyriacou, Makis Tselios, Kathy Heyndels, Athina Korda και των διεθνών fashion brands Marks & Spencer και Tophop by Sotris, τις οποίες παρακολούθησαν σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της μόδας, των ΜΜΕ και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η Κυπριακής καταγωγής σχεδιάστρια, Eleni Kyriacou, παρουσίασε την F/W 2015-16 συλλογή της, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις απρόσμενες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2014 στην Αμφίπολη και η ιδέα της βασίζεται στην Γυναίκα-Σφίγγα, με πρωταγωνιστικά δύο αντιθετικά στοιχεία που συγκλίνουν, το τέρας και την θεά, δημιουργώντας την αίσθηση της μαγείας. Για τη συλλογή της η Eleni Kyriacou δημιούργησε μία ξεχωριστή και μοναδική πλέξη η οποία αποτυπώνει το τερατώδες δέρμα που θα μπορούσε να είναι η γούνα ενός λιονταριού ή τα πούπουλα σπό τα φτερά ενός αετού. Με guests εμφανίσεις συμμετείχε η Dr. Linda Papadopoulos, World Esteemed Phychologist και η Ελευθερία Γκούφα από το Τμήμα Ιστορικών Αρχείων & Χειρογράφων – Μουσείο Μπενάκη.

 

 

 

Με έμπνευση τις σύγχρονες γυναίκες, το διεθνές fashion brand Marks & Spencer παρουσίασε τη νέα συλλογή του από αναπάντεχους συνδυασμούς υφών και μοτίβων, δημιουργώντας μία «επιμελώς ατημέλητη» κομψότητα, που ανέδειξε το μοναδικό και ιδιαίτερο στυλ τους. Για το καλοκαίρι του 2015 μας πρότειναν denim και βαθιές αποχρώσεις του μπλε, ενώ το καθημερινό casual look το οποίο μπορεί να αναδειχθεί με ρίγες, boho σύνολα και φλοράλ σχέδια.

 

 

 

Ο μοναδικός Makis Tselios παρουσίασε ένα «Αγκάλιασμα Υψηλής Ραπτικής» για άνδρες και γυναίκες με πρωταγωνιστές το κόκκινο, το λευκό, το ροζ και το μαύρο χρώμα. Η ξεχωριστή πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του κατέπληξαν για ακόμα μία φορά τον κόσμο που παρακολούθησε το show του.

 

 

 

Δυναμικές δημιουργίες παρουσίασε ο οίκος Kathy Heyndels για τις γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν. Οι υψηλής ραπτικής δημιουργίες του σχεδιαστή Γιάννη Τόγκου διατήρησαν λιτές γραμμές και η παλέτα των χρωμάτων περιελάμβανε παστέλ αλλά και έντονες αποχρώσεις αναδεικνύοντας τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας που τις επιλέγει. Στην παρουσίαση του οίκου Kathy Heyndels συμμετείχε με guest εμφάνιση η Ιωάννα Λίλη.

 

 

 

Η Athina Korda παρουσίασε την F/W 2015-16 συλλογή της με τίτλο “ANTITHESIS”, σε total black. Η φιλοσοφία της συλλογής της είναι εμπνευσμένη από απόλυτα γεωμετρικά σχέδια με νηφάλιες γραμμές. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης της, πραγματοποιήθηκε happening για το Fashion Revolution, έναν παγκόσμιο θεσμό που αφορά την προέλευση των ρούχων μας και πραγματοποιείται σε 65 χώρες παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας τους καταναλωτές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγονται τα ρούχα τους (με βιώσιμο τρόπο, χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον και οι άνθρωποι).

 

 

 

Η βραδιά έκλεισε με το απόλυτο style setter fashion brand Topshop by Sotris, που μας παρουσίασε μία σειρά από νεανικά, γυναικεία και αντρικά σύνολα σε έντονα χρώματα και floral prints, με μοναδικά κομμάτια όπως δερμάτινα jackets και iconic παντελόνια.

 

 

 

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενίας των Summer Xclusive Elements, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αξεσουάρ μόδας Ελλήνων σχεδιαστών και δημιουργών. Οι Aelia by Fotini Kostouli, Aelia Greek Sandals, Extreme Living, Fishbone Design, It’s All Greek On Me και My Scarf εκθέτουν τις δημιουργίες τους για το καλοκαίρι που έρχεται και προτείνουν πρωτότυπα σχέδια και χρώματα για σανδάλια, υβριδικά γυαλιά ηλίου, φουλάρια, κοσμήματα, τσάντες κ.ά.
Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξάγεται το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 1η ημέρα των επιδείξεων: Μάνος Ελευθερίου, Βίκτωρας Ρέστης, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Νάταλι Βαγιωνή, Σάσα Σταμάτη, Λάκης Γαβαλάς, Νίκος Αναδιώτης, Otherview, Γιώργος Τσακίρης, Στέφανος Δημοσθένους, Μιχάλης Ζαμπίδης, Βάνα Μπάρμπα, Σόφη Πασχάλη, Αννίτα Ναθαναήλ, Γιώργος Μανίκας, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Χριστίνα Παππά, Δήμητρα Κωστάκη, Εβελίνα Παπαντωνίου, Γκρέτα Τσέτη, Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, Πατρίσια Μίλικ Περιστέρη, Γιώργος Παπακώστας, Ιωάννα Λίλη, Αγγελική Νικολούλη, Γιώργος Ντάβλας, Έλενα Βρεττού, Δάφνη Βαλέντε, Αλέξης Κωστάλας, Μάγδα Λιβέρη, Χρήστος Τεντόμας (Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ), Al Giga, Τεό Θεοδωρίδης, Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Τζένη Τζιβεριώτη, DJ KAS, OGE.

Το Syoss είναι επίσημος χορηγός της 17ης διοργάνωσης Athens Xclusive Designers Week. Το Syoss που περιλαμβάνει προϊόντα επαγγελματικής ποιότητας στις κατηγορίες περιποίησης, styling και βαφής μαλλιών, ανέλαβε την επιμέλεια του Hair Styling των επιδείξεων. Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, η σχολή κομμωτικής Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, επιμελήθηκε τα χτενίσματα της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της 17ης AXDW, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά!

Δροσεροί χυμοί Berry Hibiscus™ από τα Starbucks, με κόκκινα και μαύρα μούρα, νότες ιβίσκου και ολόκληρα βατόμουρα αναμειγνύονται με εκχύλισμα πράσινου καφέ και πάγο δίνουν χρώμα άνοιξης στην AXDW!

Λαχταριστά και 100% φυτικά ροφήματα και επιδόρπια Alpro, πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνες, εκ φύσεως χαμηλά σε λιπαρά, δίνουν μοναδική γεύση στις επιδείξεις μόδας, καλώντας μας να ζήσουμε στο πιο όμορφο σώμα μας!

Tη φροντίδα του ντεμακιγιάζ των μοντέλων των επιδείξεων της 17ης AXDW ανέλαβαν τα εξειδικευμένα προϊόντα DEMAK’UP, τα οποία επεφύλασαν μια έκπληξη για τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Σε ειδικό stand στο χώρο όλες οι φίλες έχουν την ευκαιρία να δεχθούν τη φροντίδα ντεμακιγιάζ και να μάθουν τα μικρά μυστικά του από τον Make Up Artist των DEMAK’UP  ο οποίος επιμελείται στη συνέχεια και το νέο μακιγιάζ τους.
Ρυθμό στην 1η μέρα έδωσε το Live DJ set της ραδιοφωνικού παραγωγού του en lefko 87.7, Εύας Μπουντούρη.

Sponsors: Syoss, Collagen Pro-Active, Athenaeum InterContinental Athens
Make Up Sponsor: Erre Due
Supporters: Alpro, Starbucks, Demak’up