Κωνσταντίνος Μητροβγένης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίδειξη μόδας του Έλληνα σχεδιαστή Κωνσταντίνου Μητροβγένη στη Γερμανία, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, στο Island of Usedom, στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας που σύναψε η διεθνής εβδομάδα μόδας Athens Xclusive Designers Week με το Usedom Baltic Fashion στη Γερμανία.

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής παρουσίασε τη συλλογή «metamorphosis» η οποία χαρακτηρίζεται από σχέδια βασισμένα σε απλές αλλά και περίπλοκες γραμμές, με εντυπωσιακά υλικά που «αγαπούν» την κίνηση του σώματος και μεταμορφώνονται σε ένα λειτουργικό avant-grade στιλ Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό show με ρούχα που μεταμορφώνονται, όπως η τσάντα που μετατρέπεται σε φόρεμα, η φούστα σε γιλέκο, ένα αερόστατο που γίνεται φόρεμα αλλά και το φόρεμα με τα 800 μάτια που ανοιγοκλείνουν με την κίνηση.

Η συλλογή του σχεδιαστή κέρδισε τις εντυπώσεις και απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια ανάμεσα σε 14 άλλες συλλογές σχεδιαστών που προέρχονταν από 10 διαφορετικές χώρες. Έντεκα σχεδιαστές που έχουν κερδίσει εθνικά ή διεθνή βραβεία σε αναγνωρισμένες διοργανώσεις μόδας παγκοσμίως φιλοξενήθηκαν στο «Bridge of Fashion» και παρουσίασαν τις συλλογές τους στην υπαίθρια πασαρέλα που είχε στηθεί σε παραλία του νησιού Usedom, ενώ παράλληλα, μέσω μιας τεράστιας οθόνης που είχε τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν τις επιδείξεις!

Η Athens Xclusive Designers Week, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, έχοντας ως κύριο στόχο την ενίσχυση της «εξωστρέφειας» της Ελληνικής μόδας και την προώθηση του έργου των Ελλήνων σχεδιαστών εντός και εκτός συνόρων, έχει συνάψει σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς και φορείς στον κλάδο της μόδας. Συνεχώς, εμπλουτίζει τις συνεργασίες της με ξένα fashion weeks εντός και εκτός Ευρώπης, επισφραγίζοντας έτσι το στόχο της “Exporting Greek Fashion Globally”, προάγοντας το έργο των Ελλήνων Σχεδιαστών.

Athens Xclusive Designers Week