60 + 1 Ταινίες που πρέπει να δείτε φέτος.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΑΙΖΟΝ 2011-2012

Κι από Αύγουστο Χειμώνα… Η νέα σαιζόν όπου να ’ναι αρχίζει και οι εταιρείες διανομής βρίσκονται ήδη στην αφετηρία με τις πρώτες τους ταινίες που θα τραβήξουν τον κόσμο από τις παραλίες στις αίθουσες (ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν). Έχουμε ήδη μιλήσει για τα Στρουμφάκια, το Cowboys and Aliens, το Green Lantern και τον Captain America που σύντομα θα είναι στις οθόνες μας. Αυτά όμως είναι μόνο το ορεκτικό. Πολλά και διάφορα είδη ταινιών έχουν πάρει σειρά κι όσο ο καιρός θα κρυώνει το κλίμα μέσα στις αίθουσες θα ζεσταίνεται.

Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στις ταινίες που αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις κινηματογραφικές μας νύχτες και να απομακρύνουν από τη σκέψη, έστω και για ένα 2ωρο, τα σύννεφα της κρίσης. Διαλέξαμε για σας blockbusters, μικρές ανεξάρτητες ταινίες αλλά και συμμετοχές από τα μεγάλα φεστιβάλ και προσθέσαμε-όπου υπάρχει-και trailer για να έχετε πιο πλήρη εικόνα. Καλή σας διασκέδαση και θα επανέλθουμε με τις Ελληνικές ταινίες της χρονιάς!


1

PROMETHEUS


Σκηνοθεσία

Ridley Scott

Πρωταγωνιστούν

Michael Fassbender, Charleze Theron, Idris Elba, Guy Pearce, Noomi Rapace, Lance Henriksen.

Σύνοψη

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του μεγάλου δημιουργού του Alien και του Blade Runner στην επιστημονική φαντασία. Ένα είδος prequel  στο Alien αλλά με διαφορετικούς χαρακτήρες και ιστορία γραμμένα από το σεναριογράφο του «Lost» Damon Lindelof. Σας τρέχουν τα σάλια ή ακόμα; Ιούνιος 2012.


2

DARK SHADOWS


Σκηνοθεσία

Tim Burton

Πρωταγωνιστούν

Johnny Depp, Elena Bonham Carter, Michelle Pfeiffer, Chloe Moretz, Eva Green, Christopher Lee, Jonny Lee Miller

Σύνοψη

Οι περιπέτειες του Βαρνάβα Κόλινς, πλούσιου ευγενή του 18ου αιώνα στη Νέα Αγγλία που από την κατάρα μιας μάγισσας μετατρέπεται σε βαμπίρ, θάβεται ζωντανός και βγαίνει από τον τάφο 200 χρόνια αργότερα μόνο και μόνο για να μπλεχτεί με τα ψυχολογικά των απογόνων του. Remake μιας cult τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 60 από τον αγαπημένο παραδοξολόγο σκηνοθέτη με ονειρεμένο cast.


3

THE ADVENTURES OF TINTIN


Σκηνοθεσία

Steven Spielberg

Πρωταγωνιστούν

Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Toby Jones, Simon Pegg, Nick Frost, Cary Elwes

Σύνοψη

To σύμπαν του πολυμήχανου μικρού Βέλγου ήρωα του μεγάλου κομίστα Ερζέ με τον πανέξυπνο σκύλο του και τους δίδυμους ντετέκτιβ ζωντανεύει σε τρισδιάστατη οθόνη υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του μάγου Στήβεν Σπίλμπεργκ και σε παραγωγή του άλλου άρχοντα Πήτερ Τζάκσον. Όνειρο ζωής για το μεγάλο σκηνοθέτη που το σχεδίαζε επί μια εικοσαετία. Να σημειωθεί πάντως ότι πλην του Τεντέν τα ονόματα είναι διαφορετικά στην Αγγλόφωνη βερσιόν του κόμικ: ο Μιλού πχ λέγεται Σνόουϊ και οι αδελφοί Ντυπόν Τόμσον και Τόμσον.


4

J. EDGAR


Σκηνοθεσία

Clint Eastwood

Πρωταγωνιστούν

Leonardo DiCaprio, Armie Hammer, Naomi Watts, Josh Lucas, Ken Howard, Judi Dench, Dermot Malroney

Σύνοψη

Ο βίος και η πολιτεία του περιβόητου (και κρυφού ομοφυλόφιλου) Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, συνιδρυτή και αρχηγού του FBI από το 1935 ως το θάνατό του το 1972. Σενάριο του βραβευμένου με Oscar για το Milk (και φανερού ομοφυλόφιλου) Ντάστιν Λάνς Μπλακ. Μυρίζει Oscar ξανά.


5

A DANGEROUS METHOD


Σκηνοθεσία

David Cronenberg

Πρωταγωνιστούν

Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Keira Knightley, Vincent Cassel, Sarah Gadon

Σύνοψη

Παραμονές πρώτου παγκόσμιου, ο Καρλ Γιουνγκ, ο μέντοράς του Ζίγκμουντ Φρόϊντ, η Σαμπίνα Σπίλραϊν κι  ένα ερωτικό τρίγωνο. Τρίτη συνεργασία του Κρόνενμπεργκ με τον Βίγκο Μόρτενσεν. Το σενάριο είναι του βραβευμένου με Oscar Κρίστοφερ Χάμπτον από δικό του βιβλίο.


6

CARNAGE


Σκηνοθεσία

Roman Polanski

Πρωταγωνιστούν

Kate Winslet, Christoph Waltz, Jodie Foster, John C. Reilly

Σύνοψη

Δύο ζευγάρια κανονίζουν να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν πολιτισμένα τον καυγά των παιδιών τους στην παιδική χαρά. Ωστόσο, όσο ζεσταίνεται η συζήτηση ο πολιτισμός υποχωρεί…Μεταφορά του διάσημου θεατρικού έργου της Γιασμίνα Ρεζά «Ο Θεός της Σφαγής» σε διασκευή της ίδιας.


7

EXTREMELY LOUD AND INCREDIBLY CLOSE


Σκηνοθεσία

Stephen Daldry

Πρωταγωνιστούν

Tom Hanks, Sandra Bullock, John Goodman, Viola Davis, James Gandolfini, Jeffrey Wright, Max Von Sydow και ο μικρός Thomas Horn

Σύνοψη

Ένα χαρισματικό παιδί περιπλανιέται στη Νέα Υόρκη ψάχνοντας την κλειδαριά την οποία ανοίγει ένα μυστηριώδες κλειδί που βρέθηκε στα πράγματα του πατέρα του, όταν αυτός χάθηκε στα συντρίμμια των δίδυμων πύργων την 11η Σεπτεμβρίου. Σε σενάριο του πολυβραβευμένου Ερικ Ροθ που αυτή τη φορά διασκευάζει το διάσημο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Φόε ο Στήβεν Ντάλντρυ επιστρέφει στα χωράφια της Ακαδημίας για μερικές ακόμη υποψηφιότητες Όσκαρ…


8

THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO


Σκηνοθεσία

David Fincher

Πρωταγωνιστούν

Daniel Craig, Rooney Mara, Stellan Skarsgard, Robin Wright, Christopher Plummer, Goran Visnjic, Julian Sands, Embeth Davidtz.

Σύνοψη

Το πολυσυζητημένο αγγλόφωνο remake της μεγάλης σκανδιναβικής επιτυχίας από ένα σκηνοθέτη εγγύηση. Ο David Fincher μεταφέρει στην οθόνη το σύμπαν του πρόωρα χαμένου Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον διασκευάζοντας το πρώτο βιβλίο της σειράς Millenium  σε σενάριο του Steven Zaillian. Τη μουσική επένδυση έχει αναλάβει και πάλι  ο πρόσφατα τιμημένος με Oscar για το Social Network Trent Reznor βάζοντας για τα καλά τους industrial ήχους του στα μεγάλα καλλιτεχνικά σαλόνια.


9

THE DARK KNIGHT RISES

Σκηνοθεσία

Christopher Nolan

Πρωταγωνιστούν

Christian Bale, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman, Ann Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine,  Matthew Modine.

Σύνοψη

Τρίτο και τελευταίο κατά Νόλαν κεφάλαιο για το franchise του άνθρωπου νυχτερίδα με εκλεκτούς καλεσμένους στο cast. Το καλοκαίρι του 2012 προβλέπεται κινηματογραφικά καυτό.


10

LA PIEL QUE HABITO (THE SKIN I LIVE IN)


Σκηνοθεσία

Pedro Almodovar

Πρωταγωνιστούν

Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet, Marisa Paredes.

Σύνοψη

Ένας λαμπρός πλαστικός χειρουργός, κατατρεγμένος από προσωπικές τραγωδίες, ανακαλύπτει ένα είδος συνθετικού δέρματος που αντέχει σε οτιδήποτε. Στο πλευρό του μια μυστηριώδης γυναίκα, που κρατάει το κλειδί του μυστηρίου, είναι το πειραματόζωο για τα σκοτεινά του σχέδια. Ο Αλμοδόβαρ μπαίνει θριαμβευτικά στα χωράφια των μεγάλων του ρομαντικού θρίλερ Χιτσκοκ και Ζορζ Φρανζύ με τον Μπαντέρας στην καλύτερη στιγμή του εδώ και αιώνες.


11

THE ARTIST


Σκηνοθεσία

Michel Hazanavicius

Πρωταγωνιστούν

Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman, Penelope Ann Miller, Malcolm McDowell, Missi Pyle, James Cromwell.

Σύνοψη

Στο Χόλυγουντ του 1927 ένας μεγάλος σταρ του βωβού σινεμά, που αγωνιά για την καριέρα του μετά την έλευση του ομιλούντος, τα φτιάχνει με μια ανερχόμενη χορεύτρια. Μαγική ατμόσφαιρα και μεταμοντέρνο θέαμα με όλους τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου αλλά με την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο πρωταγωνιστής Ζαν Ντιζαρντέν, διάσημος στη Γαλλία κωμικός, τιμήθηκε με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών.


12

DRIVE


Σκηνοθεσία

Nicholas Winding Refn

Πρωταγωνιστούν

Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Ron Perlman

Σύνοψη

Ένας κασκαντέρ του Χόλυγουντ που τις νύχτες παίρνει μέρος σε ληστείες σαν οδηγός του αυτοκινήτου διαφυγής ανακαλύπτει ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο θανάτου στο όνομά του όταν ένα κόλπο έχει άσχημη κατάληξη.


13

MELANCHOLIA


Σκηνοθεσία

Lars von Trier

Πρωταγωνιστούν

Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Alexander Skarsgård, John Hurt, Udo Kier.

Σύνοψη

Η Κλερ συγκρούεται με την καταθλιπτική αδελφή της Ζυστίν ενώ ένας αδέσποτος πλανήτης πλησιάζει επικίνδυνα τη Γη. Κατάθλιψη, ακραίες συμπεριφορές, η κοινωνία σε κρίση και η μεγαλοφυΐα του Λαρς. Βραβείο ερμηνείας για την Κίρστεν Ντανστ στις Κάννες και μέγα σκάνδαλο μετά τις άκομψες δηλώσεις του Τρίερ για το Ναζισμό.


14

HUGO


Σκηνοθεσία

Martin Scorsese

Πρωταγωνιστούν

Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloe Moretz, Jude Law, Ray Winstone, Christopher Lee, Richard Griffiths, Emily Mortimer, Frances de la Tour, Helen McCrory, Michael Stuhlbarg.

Σύνοψη

Οι φανταστικές περιπέτειες του Χιούγκο Κάμπρετ, ενός μικρού ορφανού αγοριού που ζει κλεισμένο σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού. Η πρώτη ταινία σε 3D του μεγάλου δημιουργού, από το διάσημο παιδικό μυθιστόρημα του Brian Selznick, με τον Johnny Depp να εκτελεί χρέη παραγωγού.


15

THE DESCENDANTS


Σκηνοθεσία

Alexander Payne

Πρωταγωνιστούν

George Clooney, Judy Greer, Shailene Woodley, Matthew Lillard, Beau Bridges, Robert Forster, Michael Ontkean.

Σύνοψη

Ένας μεγαλοκτηματίας προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τις 2 κόρες του όταν η γυναίκα του έχει ένα ατύχημα με το σκάφος της. Ποτέ κάτι λιγότερο από εκλεκτό δεν έχει περάσει από τα χέρια του Ελληνοαμερικανού τιμημένου με Oscar σκηνοθέτη και ο κανόνας μάλλον θα επιβεβαιωθεί και αυτή τη φορά. Ραντεβού στην τελετή απονομής του 2012.


16

THE IDES OF MARCH


Σκηνοθεσία

George Clooney

Πρωταγωνιστούν

George Clooney, Ryan Gosling, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Max Minghella, Jeffrey Wright.

Σύνοψη

Πολιτικό δράμα με ήρωα ένα νέο και ιδεαλιστή βοηθό στην καμπάνια ενός φρέσκου στην πολιτική αρένα υποψήφιου για την Προεδρία που ανακαλύπτει το σύστημα από την καλή και την ανάποδη… Με το σκηνοθέτη Κλούνεϊ στο στοιχείο του και με βαριά οσκαρικά κανόνια στο cast.


17

WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN


Σκηνοθεσία

Lynne Ramsay

Πρωταγωνιστούν

Tilda Swinton, John C.Reilly, Ezra Miller.

Σύνοψη

Η θλίψη και τα αισθήματα ενοχής της μητέρας ενός έφηβου, του Κέβιν, που διέπραξε ομαδική σφαγή στο σχολείο του την οδηγούν να επικοινωνήσει ξανά με τον εν διαστάσει σύζυγό της. Από μια σπουδαία Αγγλίδα σκηνοθέτιδα και με μία από τις σημαντικότερες εν ζωή ηθοποιούς, ένα δυνατό κοινωνικό δράμα που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κανών.


18

TINKER, TAILOR, SOLDIER, SPY


Σκηνοθεσία

Tomas Alfredson

Πρωταγωνιστούν

Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Ciaran Hinds, Jared Harris, Mark Strong, Benedict Cumberbatch, Svetlana Khodchenko.

Σύνοψη

Οι περιπέτειες του πράκτορα της MI6 Τζόρτζ Σμάϊλι στη Βρετανία του 1974. Μεταφορά του βιβλίου του Τζον Λε Καρέ από το Σουηδό δημιουργό του «Άσε το κακό να μπει». Συμμετοχή της Βρετανίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.


19

THE AMAZING SPIDER-MAN


Σκηνοθεσία

Marc Webb

Πρωταγωνιστούν

Andrew Garfield, Irrfan Khan, Denis Leary, C.Thomas Howell, Campbell Scott, Emma Stone, Rhys Ifans, Sally Field, Martin Sheen.

Σύνοψη

Επανεκκίνηση για το franchise του άνθρωπου αράχνη με νέο πρωταγωνιστή (τον ένα εκ των πρωταγωνιστών του Social Network), νέο σκηνοθέτη (τον ανεξάρτητο δημιουργό του 500 days of summer) και τρισδιάστατες πτήσεις. Το καλοκαίρι του 2012 θα δείξει αν αντέχει τη σύγκριση με τις προηγούμενες τρεις ταινίες της σειράς.


20

IN TIME


Σκηνοθεσία

Andrew Niccol

Πρωταγωνιστούν

Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Alex Pettyfer, Olivia Wilde, Cillian Murphy

Σύνοψη

Σε ένα ακαθόριστο μέλλον όπου οι άνθρωποι σταματούν να γερνούν στα 25 ο χρόνος έχει γίνει κυριολεκτικά χρήμα με το οποίο αγοράζεις τα πάντα. Η νέα ταινία του δημιουργού των Gattaca  και Simone.


21

WAR HORSE


Σκηνοθεσία

Steven Spielberg

Πρωταγωνιστούν

Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis

Σύνοψη

Μια δυνατή φιλία ανάμεσα σε ένα νεαρό Άγγλο τον Άλμπερτ και το άλογό του Τζόϊ διακόπτεται όταν παίρνουν το Τζόϊ στα χαρακώματα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Θεαματικό, συγκινητικό και ουμανιστικό έπος που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το σύμπαν του Μάικλ Μορπούργκο σημαντικού συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τα Χριστούγεννα.


22

MIDNIGHT IN PARIS


Σκηνοθεσία

Woody Allen

Πρωταγωνιστούν

Marion Cotillard, Adrien Brody, Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Michael Sheen, Carla Bruni,

Σύνοψη

A Paris που λέει και το παλιό ρομαντικό τραγούδι. Το Παρίσι είναι ο ουσιαστικός πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του νευρωτικού Νεοϋορκέζου και ο καταλύτης στις σχέσεις μιας αστικής Αμερικάνικης οικογένειας που την επισκέπτεται για business and pleasure. Η δημοφιλέστερη και εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών για το Γούντι Άλλεν κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με την περιβόητη συμμετοχή της πρώτης κυρίας της Γαλλίας…


23

CONTAGION


Σκηνοθεσία

Steven Soderbergh

Πρωταγωνιστούν

Matt Damon, Marion Cotillard, Bryan Cranston, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Jennifer Ehle, John Hawkes, Elliott Gould, Demetri Martin

Σύνοψη

Όταν ξεσπά μια θανατηφόρα ασθένεια που απειλεί την παγκόσμια υγεία, μια διεθνής ομάδα γιατρών αναλαμβάνει να περιορίσει την επιδημία. Σκοτεινό και μελλοντολογικό με εκπληκτικό cast και σκηνοθέτη με φοβερή αίσθηση του ρυθμού.


24

BRAVE


Σκηνοθεσία

Mark Andrews, Brenda Chapman

Με τις φωνές των

Kelly McDonald, Emma Thompson & Robbie Coltrane

Σύνοψη

Η πριγκίπισσα της Σκωτίας Μέριντα ενδιαφέρεται περισσότερο για την τοξοβολία παρά για το Βασίλειο που θα κληρονομήσει με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τη χώρα και το θρόνο της. Η νέα τρισδιάστατη πρόταση της Pixar για το καλοκαίρι του 2012.


25

THIS MUST BE THE PLACE


Σκηνοθεσία

Paolo Sorrentino

Πρωταγωνιστούν

Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch, Harry Dean Stanton, David Byrne.

Σύνοψη

Στην πρώτη Αγγλόφωνη ταινία του σημαντικότερου νέου Ιταλού σκηνοθέτη ο πολυβραβευμένος Σον Πεν ερμηνεύει ένα ζάπλουτο πρώην ροκ σταρ Εβραϊκής καταγωγής που πλήττει αφάνταστα μέχρι που μαθαίνει ότι ο πατέρας του είναι στα τελευταία του και αποφασίζει να ψάξει να βρει τον αξιωματικό του Άουσβιτς που ευθύνονταν για το βασανισμό του πατέρα του και που τώρα κρύβεται κάπου στην καρδιά της Αμερικής. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα οδηγήσει ξανά τον (αγνώριστο) Σον Πεν στα Οscar;


26

ELENA


Σκηνοθεσία

Andrei Zvyagintsev

Πρωταγωνιστούν

Yelena Lyadova, Aleksei Rozin, Nadezhda Markina, Andrey Smirnov

Σύνοψη

Η Έλενα και ο Βλαντιμίρ είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που παντρεύτηκαν μεγάλοι προερχόμενοι από διαφορετικά περιβάλλοντα κι έχοντας παιδιά από προηγούμενους γάμους. Ο πλούσιος Βλαντιμίρ παθαίνει καρδιακή προσβολή κι αποφασίζει να γράψει όλη του την περιουσία στην κόρη του. Η Έλενα τότε αναλαμβάνει δράση προκειμένου τα δικά της παιδιά να μη μείνουν εκτός…Δυνατό κοινωνικό δράμα από ένα σημαντικό σκηνοθέτη. Συμμετοχή και βραβείο στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών.


27

HAYWIRE


Σκηνοθεσία

Steven Soderbergh

Πρωταγωνιστούν

Gina Carano, Michael Fassbender, Channing Tatum, Ewan McGregor, Antonio Banderas, Michael Douglas, Bill Paxton, Matthieu Kassovitz, Michael Angarano.

Σύνοψη

Η μυστική πράκτορας Μάλορι Κέην, μετά από μια αποτυχημένη αποστολή, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των προϊσταμένων της που θέλουν να την ξεπαστρέψουν χωρίς ίχνη. Η εκδίκηση της θα είναι τουλάχιστον δυναμική. Ο πολύ παραγωγικός φέτος Σόντερμπεργκ μας συστήνει μια θηλυκή βερσιόν του Τζέησον Μπορν στο πρόσωπο της Τεξανής πρωταθλήτριας του Muay Thai Τζίνα Καράνο.


28

THE IRON LADY


Σκηνοθεσία

Phyllida LLoyd

Πρωταγωνιστούν

Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E.Grant, Anthony Head, Harry Lloyd.

Σύνοψη

Η καινούργια συνεργασία της Μέριλ Στριπ με τη σκηνοθέτιδα Φίλιντα Λόϊντ μετά τη Μάμα Μία αναμένεται και πάλι να χαλάσει κόσμο. Η Μέριλ είναι η Μάγκι (Θάτσερ) και το σίδερο αποκτά καινούργιο νόημα σ αυτή την πολυαναμενόμενη  όσο και αμφιλεγόμενη πολιτική σάτιρα.


29

THE RAVEN


Σκηνοθεσία

James McTeigue

Πρωταγωνιστούν

John Cusack, Alice Eve, Luke Evans, Brendan Gleeson.

Σύνοψη

Οι τελευταίες μέρες του Έντγκαρ Άλαν Πόε και ένας κατά συρροή δολοφόνος που τα εγκλήματα του μοιάζουν βγαλμένα από τις ιστορίες του. Ατμοσφαιρικό θρίλερ από το σκηνοθέτη του V for Vendetta.


30

ICE AGE : CONTINENTAL DRIFT


Σκηνοθεσία

Steve Martino, Mike Thurmeier

Με τις φωνές των

Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo, Queen Latifah, Josh Peck, Chris Wedge.

Σύνοψη

Στην 4η τρισδιάστατη και σινεμασκόπ ταινία της σειράς το πολυαγαπημένο προϊστορικό τρίο ξεμένει μετά τον κατακλυσμό σε μια ήπειρο αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και ξεκινά να εξερευνήσει τον κόσμο πάνω σε ένα γιγάντιο παγόβουνο. Κρατήστε την όρεξή σας μέχρι τις 13 Ιουλίου 2012, ημέρα παγκόσμιας κυκλοφορίας του λατρεμένου franchise.


31

360


Σκηνοθεσία

Fernando Meirelles

Πρωταγωνιστούν

Rachel Weisz, Anthony Hopkins, Jude Law, Ben Foster, Moritz Bleibtrau, Jammel Debbouze

Σύνοψη

Μοντέρνα διασκευή του κλασσικού θεατρικού έργου «Το Γαϊτανάκι του έρωτα» του Άρτουρ Σνίτζλερ με έρωτες και πάθη σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Διεθνής συμπαραγωγή με δυνατό cast  και τον εξαιρετικό σκηνοθέτη του Επίμονου Κηπουρού που η πρεμιέρα της αναμένεται το Σεπτέμβρη στο φεστιβάλ του Τορόντο.


32

BIR ZAMANLAR ANADOLUDA (ONCE UPON A TIME IN ANATOLIA)

Σκηνοθεσία

Nuri Bilge Ceylan

Πρωταγωνιστούν

Yilmaz Erdogan, Muhammet Uzuner, Taner Birsel.

Σύνοψη

Η ζωή ενός γιατρού σε μια πόλη της Ανατολίας και η περιπλάνηση μιας ομάδας στα βάθη της Στέπας στα ίχνη ενός εξαφανισμένου φίλου στη νέα ταινία του μεγάλου Τούρκου σκηνοθέτη με έντονες επιρροές από τις ιστορίες του Τσέχωφ. Μεγάλο βραβείο (εξ ημισείας) της επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών. Τούρκικο μεν, Μενεξέ όμως δεν το λες.


33

RESTLESS


Σκηνοθεσία

Gus Van Sant

Πρωταγωνιστούν

Mia Wasikowska, Henry Hopper, Ryo Kase

Σύνοψη

Κορίτσι που πάσχει από ανίατη ασθένεια γνωρίζει κι ερωτεύεται αγόρι που του αρέσει να πηγαίνει σε κηδείες. Το ζευγάρι συνοδεύεται στις βόλτες του από το φάντασμα ενός Ιάπωνα καμικάζι πιλότου στο 2ο παγκόσμιο. Αλλόκοτο; Συμμετοχή στο φεστιβάλ Κανών. Η πρωταγωνίστρια της Αλίκης του Τιμ Μπάρτον εξελίσσεται σε νέα βασίλισσα  του ανεξάρτητου σινεμά.


34

ANOTHER EARTH


Σκηνοθεσία

Mike Cahill

Πρωταγωνιστούν

Brit Marling, William Mapother, Matthew-Lee Erlbach

Σύνοψη

Τη στιγμή της ανακάλυψης ενός πλανήτη αντίτυπου της Γης, οι δρόμοι μιας φιλόδοξης φοιτήτριας κι ενός φτασμένου συνθέτη διασταυρώνονται με τραγικά αποτελέσματα.


35

THE LORAX


Σκηνοθεσία

Chris Renaud, Kyle Balda

Με τις φωνές των

Zac Efron, Taylor Swift, Ed Helms, Danny DeVito

Σύνοψη

Ένας περιβαλλοντολόγος προσπαθεί να σώσει ένα δάσος από τα νύχια ενός άπληστου βιομηχάνου υφασμάτων. Ακόμη μια μεταφορά ενός βιβλίου του Dr. για παιδιά, αυτή τη φορά με τη μορφή κινούμενου σχεδίου σε παραγωγή της UNIVERSAL.


36

LE GAMIN AU VELO (THE KID WITH A BIKE)


Σκηνοθεσία

Jean Pierre & Luc Dardenne

Πρωταγωνιστούν

Cecil De France, Thomas Doret, Jeremy Rennier, Olivier Gourmet.

Σύνοψη

Η ιστορία του 11χρονου Σιρίλ, που εγκαταλείπεται από τον πατέρα του, βρίσκει φροντίδα στο πρόσωπο μιας νεαρής γειτόνισσας  και καταλήγει μοιραία στο έγκλημα. Η τελευταία ταινία των κοινωνιολόγων αδελφών από το Βέλγιο που μοιράστηκε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής φέτος στις Κάνες.


37

THE PIRATES ! BAND OF MISFITS


Σκηνοθεσία

Peter Lord, Jeff Newitt

Με τις φωνές των

Hugh Grant, Brendan Gleeson, Imelda Staunton, Jeremy Piven, Salma Hayek, Brian Blessed.

Σύνοψη

Τρελή παρωδία πειρατικών ταινιών με ήρωα τον Καπετάν Πειρατή που λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό για τον καλύτερο πειρατή όλων των εποχών. Από τους δημιουργούς του «Οι κότες το’ σκασαν».


38

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 1


Σκηνοθεσία

Bill Condon

Πρωταγωνιστούν

Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Dakota Fanning, Ashley Greene, Michael Sheen, Anna Kendrick, Jackson Rathbone, Kellan Lutz, Nikki Reed, Peter Facinelli.

Σύνοψη

Βρυκόλακες και Λυκάνθρωποι δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το γάμο της Μπέλα με τον Έντουαρντ και την εγκυμοσύνη της. Το αγέννητο ακόμη παιδί αισθάνονται να τους απειλεί και αναλαμβάνουν δράση. Όσοι πιστοί προσέλθετε και όσες πιστές λυσσάξετε αυτό το φθινόπωρο.


39

IMMORTALS


Σκηνοθεσία

Tarsem Singh

Πρωταγωνιστούν

Henry Cavill, Freida Pinto, Mickey Rourke, John Hurt, Kellan Lutz.

Σύνοψη

O αγώνας του Θησέα εναντίον των μυθικών Τιτάνων. Αυτή τη φορά η αρχαία ελληνική μυθολογία παραδίδεται από τα χέρια των παραγωγών του 300 στη σεναριακή πένα των Ελληνοαμερικανών Αδελφών Παρλαπανίδη και τις χορταστικές εικόνες του δημιουργού του Κελιού. Θα δείξει …


40

HAPPY FEET 2 IN 3D


Σκηνοθεσία

George Miller

Με τις φωνές των

Elijah Wood, Pink. Elizabeth Daily, Hank Azaria, Sofia Vergara, Robin Williams και τους  Brad Pitt, Matt Damon, Hugo Weaving, John Goodman, Ned Beatty, Ray Winstone.

Σύνοψη

Δεν του φθάνουν τα παγκόσμια προβλήματα που έχει να λύσει ο Μάμπλ, έχει και το γιο του Έρικ που δεν το έχει και τόσο το χορευτικό και από πάνω κάνει παρέα και με το Δυνατό Σβεν, ένα πιγκουίνο που κυριολεκτικά πετάει! Πολυαναμενόμενο sequel  με τους λατρεμένους πιγκουίνους του Μίλλερ.


41

THE RUM DIARY


Σκηνοθεσία

Bruce Robinson

Πρωταγωνιστούν

Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi, Richard Jenkins.

Σύνοψη

Η ιστορία ενός δημοσιογράφου στη δεκαετία του 50 που αηδιασμένος από την καθημερινότητα καταφεύγει στο Πουέρτο Ρίκο, το ρούμι και τις ηδονές. Από το μυθιστόρημα του Χάντερ Τόμσον μια ταινία που χρειάστηκε πολλά χρόνια και πολλές αλλαγές για να φθάσει στις οθόνες. Ψιθυρίζεται ότι το ρούμι ήταν άφθονο και πίσω από τις κάμερες…


42

JACK THE GIANT KILLER


Σκηνοθεσία

Bryan Singer

Πρωταγωνιστούν

Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Stanley Tucci, Ewan McGregor, Bill Nighy, Ewen Bremner, Ian McShane, Eddie Marsan.

Σύνοψη

Ένα μοντέρνο παραμύθι με την ειρήνη μεταξύ ανθρώπων και γιγάντων να διαταράσσεται όταν ένας νεαρός αγρότης εισβάλλει στο βασίλειο των γιγάντων για να σώσει μια πριγκίπισσα που την έχουν απαγάγει. Από το δημιουργό των X-MEN.


43

ARTHUR CHRISTMAS


Σκηνοθεσία

Sarah Smith, Barry Cook

Με τις φωνές των

James McAvoy, Hugh Laurie, Jim Broadbent, Bill Nighy, Imelda Staunton, Ashley Jensen.

Σύνοψη

Οι περιπέτειες του Άρθουρ Κρίστμας, μικρού γιού του Άη Βασίλη και βοηθού στην υπερεπιτυχημένη επιχείρηση του μπαμπά. Πρώτη τρισδιάστατη ταινία της Aardman, βρετανικού αντίστοιχου της Pixar και υπεύθυνου μεταξύ άλλων για το «Oι Κότες το΄σκασαν» και το οσκαρούχο «Γουάλας και Γκρόμιτ».


44

DREI (THREE)


Σκηνοθεσία

Tom  Tykwer

Πρωταγωνιστούν

Sophie Rois, Sebastian Schipper, Devid Striesow

Σύνοψη

Βερολινέζικο τρίγωνο με ένα 40χρονο ζευγάρι να ερωτεύεται τον ίδιο άνδρα. Μοντέρνα κοινωνικά προβλήματα από το δεξιοτέχνη Ευρωπαίο δημιουργό της Λόλας, του Παράδεισου και του Αρώματος.


45

JANE EYRE


Σκηνοθεσία

Cary Fukunaga

Πρωταγωνιστούν

Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell, Su Elliot, Sally Hawkins, Judi Dench.

Σύνοψη

Το κλασσικό μυθιστόρημα της Σάρλοτ Μπροντέ ξεσκονίζεται για το νεανικό κοινό του 21 αιώνα από ένα νεαρό ανεξάρτητο Αμερικανό σκηνοθέτη.


46

MISSION:IMPOSSIBLE – GHOST PROTOCOL


Σκηνοθεσία

Brad Bird

Πρωταγωνιστούν

Tom Cruise, Jeremy Renner, Paula Patton, Simon Pegg, Ving Rhames, Josh Holloway, Tom Wilkinson, Michael Nykvist,.

Σύνοψη

Το όνομα της υπηρεσίας του Ήθαν Χαντ εμπλέκεται στο βομβαρδισμό του Κρεμλίνου με αποτέλεσμα να την κλείσουν. Ο καλός μας πράκτορας αναλαμβάνει να καθαρίσει το όνομα του μαγαζιού. Πρώτη ταινία live action για τον οσκαρούχο καρτουνίστα των Απίθανων και του Ρατατούη.


47

JOHNNY ENGLISH REBORN


Σκηνοθεσία

Oliver Parker

Πρωταγωνιστούν

Rowan Atkinson, Rosamund Pike, Dominic West, Gillian Anderson.

Σύνοψη

Οι νέες περιπέτειες του γκαφατζή Βρετανού πράκτορα που αυτή τη φορά έχει αναλάβει να προστατεύσει τον Κινέζο πρωθυπουργό από πληρωμένους δολοφόνους.


48

ATTACK THE BLOCK


Σκηνοθεσία

Joe Cornish

Πρωταγωνιστούν

John Boyega, Nick Frost, Joddie Whitaker, Alex Esmail.

Σύνοψη

Βρετανικό καλλιτεχνικό b movie στο οποίο μια συμμορία εφήβων στο Νότιο Λονδίνο υπερασπίζεται τη γειτονιά της από εισβολή εξωγήινων. Νεανικό, επίκαιρο και με καλές κριτικές από παντού.


49

MARGIN CALL


Σκηνοθεσία

J.C.Chandor

Πρωταγωνιστούν

Zachary Quinto, Paul Bettany, Kevin Spacey, Stanley Tucci, Jeremy Irons, Demi Moore.

Σύνοψη

Ένα 24ωρο από τη ζωή διευθυντικών στελεχών μιας επενδυτικής τράπεζας στις απαρχές της χρηματοοικονομικής κρίσης. Γερό cast και επίκαιρο θέμα. Πρώτη ταινία ενός νεαρού σκηνοθέτη και συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου με θετικά σχόλια.


50

THE DICTATOR


Σκηνοθεσία

Larry Charles

Πρωταγωνιστούν

Sacha Baron Cohen, Megan Fox, Anna Faris, B.J.Novak, Kevin Corrigan, Ben Kingsley, John C.Reilly.

Σύνοψη

Ο κωμικός με τα χίλια πρόσωπα ερμηνεύει αυτή τη φορά ένα δικτάτορα που αγαπάει τόσο πολύ τη χώρα του που θα κάνει τα πάντα για να μην ξεπέσει στη δημοκρατία!


51

JOHN CARTER


Σκηνοθεσία

Andrew Stanton

Πρωταγωνιστούν

Taylor Kitsch, Lynn Collins, Willem Dafoe, Thomas Haden Church, Samantha Morton, Dominic West, Polly Walker, Mark Strong, Ciaran Hinds, Bryan Cranston, Daryl Sabara, James Purefoy.

Σύνοψη

Έπος επιστημονικής φαντασίας στο οποίο ο βετεράνος των εμφύλιων πολέμων Τζον Κάρτερ στέλνεται στον Άρη, όπου ανακαλύπτει ότι πρόκειται για ένα πλούσιο και παράξενο πλανήτη που κατοικείται από πανύψηλους πράσινους βάρβαρους που βεβαίως τον συλλαμβάνουν. Ο Κάρτερ όμως το σκάει διότι πρέπει να σώσει την πριγκίπισσα του Ήλιου που κινδυνεύει. Πρώτη live action ταινία για το δημιουργό του Νέμο και του Γουόλι. Από τα βιβλία του Έντγκαρ Ράις Μπάροους.


52

SHERLOCK HOLMES : A GAME OF SHADOWS


Σκηνοθεσία

Guy Ritchie

Πρωταγωνιστούν

Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Jared Harris, Eddie Marsan, Stephen Fry, Gilles Lellouche.

Σύνοψη

Ο Σέρλοκ Χολμς, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον πιστό συνεργάτη του Δόκτωρα Γουότσον, τα βάζει αυτή τη φορά με τον πιο τρομερό αντίπαλό του τον Καθηγητή Μοριάρτυ.


53

DREAM HOUSE


Σκηνοθεσία

Jim Sheridan

Πρωταγωνιστούν

Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts, Marton Csokas

Σύνοψη

Μια οικογένεια που μετακομίζει σε ένα ειδυλλιακό σπίτι πληροφορείται ότι ένα φρικτό έγκλημα είχε διαπραχθεί σε βάρος των προηγούμενων ενοίκων… Κλασσική ιστορία στοιχειωμένου σπιτιού ή κάτι παραπάνω;


54

PUSS IN BOOTS


Σκηνοθεσία

Chris Miller

Με τις φωνές των

Antonio Banderas, Salma Hayek

Σύνοψη

Ο παπουτσωμένος γάτος του Shrek αποκτά το δικό του τρισδιάστατο franchise σε μια ιστορία prequel της υπερεπιτυχημένης σειρά καρτούν.


55

TOWER HEIST


Σκηνοθεσία

Brett Ratner

Πρωταγωνιστούν

Eddie Murphy, Ben Stiller, Casey Affleck, Mattew Broderick, Tea Leoni, Michael Pena, Gabourey Sidibe,  Alan Alda

Σύνοψη

H εκδίκηση μιας ομάδας σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων εναντίον του άπληστου αφεντικού τους που τους καταλήστευε. Δοκιμασμένη κωμική συνταγή από το σκηνοθέτη των ταινιών της σειράς Rush Hour.


56

THE MUPPETS


Σκηνοθεσία

James Bobin

Πρωταγωνιστούν

Amy Adams, Jason Siegel, Emily Blunt, Chris Cooper, Mila Kunis, Zach Galifianakis, Danny Trejo, Katy Perry, Selena Gomez, Neil Patrick Harris, Ricky Gervais, Jack Black και όλοι οι  Muppets.

Σύνοψη

Το παλιό στούντιο των Μάπετς κινδυνεύει από ένα αδηφάγο μεγιστάνα πετρελαίων και όλος ο θίασος ενώνεται με τη βοήθεια τριών θαυμαστών του για να τον εμποδίσει.


57

MEN IN BLACK III


Σκηνοθεσία

Barry Sonnenfeld

Πρωταγωνιστούν

Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Alice Eve, Emma Thompson.

Σύνοψη

Καιρός ήταν για ένα τρίτο κεφάλαιο στις τρελές περιπέτειες των σκοτεινών πρακτόρων. Δέκα χρόνια πέρασαν από το Men in Black 2…Σας έλειψαν; Υπομονή μέχρι το Μάιο του 2012.


58

THE DARKEST HOUR

Σκηνοθεσία

Chris Gorak

Πρωταγωνιστούν

Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella.

Σύνοψη

Ένα γκρουπ νέων στη Ρωσία προσπαθεί να επιβιώσει μετά από μια απρόσμενη επίθεση αόρατων εξωγήινων. Τρισδιάστατο και συναρπαστικό σε παραγωγή του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοβ (Wanted).


59

ANONYMOUS


Σκηνοθεσία

Roland Emmerich

Πρωταγωνιστούν

Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, David Thewlis

Σύνοψη

Πολιτικό θρίλερ εποχής με φόντο το τέλος της Ελισαβετιανής περιόδου στην Αγγλία και την εξέγερση του Έσσεξ, η ταινία εισάγει τη θεωρία ότι ο πραγματικός συγγραφέας των έργων του Σαίξπηρ ήταν ο Κόμης της Οξφόρδης Έντουαρντ Ντε Βιρ. Ήδη οι αντιδράσεις εναντίον του Έμεριχ πυκνώνουν…


60

REAL STEEL


Σκηνοθεσία

Shawn Levy

Πρωταγωνιστούν

Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Kevin Durand, Anthony Mackie, Hope Davis.

Σύνοψη

Στο κοντινό μέλλον ογκώδη ανθρωποειδή ρομπότ χιλίων τόνων έχουν αναλάβει το ρόλο των μποξέρ σε αγώνες. Ο Χιού Τζάκμαν είναι ένας φτωχός διοργανωτής αγώνων που θεωρεί ότι ανακάλυψε τον πρωταθλητή στο ¨πρόσωπο¨ενός ξεπεσμένου και χαλασμένου ρομπότ. Επίσης ανακαλύπτει ότι έχει και ένα 11χρονο γιο. Φουτουριστικός Τσαμπ από το σκηνοθέτη του Μια νύχτα στο Μουσείο.


61

HYSTERIA


Σκηνοθεσία

Tanya Wexler

Πρωταγωνιστούν

Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Felicity Jones, Rupert Everett, Jonathan Pryce, Anna Chancellor, Gemma Jones

Σύνοψη

Η ιστορία της ανακάλυψης του δονητή στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα. Τρελό φαν, κοινωνική σάτιρα εποχής και άγριες διαθέσεις από την ανεξάρτητη Αμερικανίδα δημιουργό, ετεροθαλή αδελφή της Ντάριλ Χάνα και δηλωμένη λεσβία.


 

Κείμενα –Επιμέλεια: Τάσος Ντερτιλής-Αντώνης Γιαννακόπουλος