Conan the Barbarian (3D) – Κόναν ο Βάρβαρος

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2011

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Marcus Nispel

Πρωταγωνιστούν: Jason Momoa, Stephen Lang, Rachel Nichols, Ron Perlman, Rose McGowan, Said Taghmaoui, Nathan Jones.

Υπόθεση: Μετά το θάνατο του πατέρα του και τη σφαγή των συγχωριανών του  ο Κόναν ο Κιμμέριος οργανώνει μια αποστολή εκδίκησης που εξελίσσεται σε επική μάχη ενάντια σε θανάσιμους αντίπαλους και τρομακτικά τέρατα, όταν αντιλαμβάνεται πως αυτός είναι η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία της Hyboria από το βασίλειο ενός υπερφυσικού κακού.

Ο πιο θρυλικός Βάρβαρος όλων των εποχών επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη. Σπαθί και μαγεία, το είδος της αμείλικτης κι αιματηρής περιπέτειας που υπόσχεται η επιστροφή του Κόναν, συνδυάζονται τώρα με την τελευταία λέξη της 3D ψηφιακής τεχνολογίας, ανεβάζοντας το είδος σε μοναδικό υπερθέαμα.

Η ταινία φιλοδοξεί να ανανεώσει το είδος του ηρωικού κόμικ  που καλύπτει σχεδόν οκτώ δεκαετίες κι έχει αποτελέσει έμπνευση για γενιές καλλιτεχνών από τον κόσμο της φαντασίας, των κόμικς, των video games, του animation, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο 32χρονος Χαβανέζος και πρώην μοντέλο Τζέισον Μόμοα που ανέλαβε να περπατήσει πάνω στα βαριά ίχνη του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει γίνει γνωστός από το ρόλο του Khal Drogo στη δημοφιλή σειρά του HBO, "Game of Thrones". Σκηνοθετεί ο Γερμανός Μάρκους Νίσπελ, διάσημος βιντεοκλιπάς και δημιουργός βραβευμένων διαφημιστικών αλλά και σκηνοθέτης των remake του Σχιζοφρενή με το πριόνι και του Παρασκευή και 13.

Διάρκεια: 112 λεπτά.