Exodus: Gods And Kings – Η Έξοδος: Θεοί Και Βασιλιάδες (και σε 3D)

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ/Ισπανία – 2014 

Διάρκεια: 150 λεπτά

Είδος: Βιβλική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver, María Valverde, Indira Varma, Ben Kingsley, Golshifteh Farahani, John Turturro, Ben Mendelsohn, Emun Elliott, Tara Fitzgerald, Kelly Schembri, Hiam Abbass. 

Υπόθεση: Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στην Παλαιά Διαθήκη, ο Μωϋσής (ο βραβευμένος με Oscar Κρίστιαν Μπέιλ) είναι ένας θαρραλέος και ευγενής άνδρας που δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους. Για να το καταφέρει θα πρέπει να κάμψει την ισχυρή αντίσταση του σχεδόν αδελφού του, Φαραώ της Αιγύπτου Ραμσή (Τζόελ Ίτζερτον). Γιατί Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία το Θεϊκό πλάνο ήθελε οι δρόμοι τους να χωρίσουν. Ο Μωϋσής είναι έξυπνος και γεννημένος ηγέτης ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Ο Θεός του Ισραήλ θα βάλει το χέρι του στέλνοντας δέκα ξεγυρισμένες πληγές στον αλαζόνα Φαραώ κάνοντάς τον να αλλάξει γνώμη και να αφήσει τον ταλαίπωρο Λαό του να εξέλθει της Αιγύπτου. Και όταν ο Ραμσής αλλάξει γνώμη και τρέξει πίσω από τους ταλαίπωρους σκλάβους που αναζητούν τη Γη της Επαγγελίας και πάλι ο Θεός θα επέμβει σκίζοντας στα δύο την Ερυθρά Θάλασσα για χατήρι του αποφασισμένου να σώσει το Λαό του Μωϋσή. Η υπερπαραγωγή είναι δεδομένη…

Η τελευταία λέξη της τρισδιάστατης μόδας των εφέ, ένα δυνατό καστ και ένας 77χρονος νεαρός στην καρέκλα του σκηνοθέτη εγγυώνται τουλάχιστον μεγαλειώδες θέαμα. Η βιβλική ιστορία εξάλλου είναι τόσο υπερθέαμα από μόνη της που δεν χρειάζεται και πολλά για να γεμίσει την κινηματογραφική οθόνη. Τώρα αν όλα αυτά συνέβησαν ή όχι, ένας Θεός ξέρει!

Πάντως οι καιροί αλλάζουν: ταινίες σαν την Έξοδο προβάλλονταν κάποτε το Πάσχα και όχι το Δεκέμβρη. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 11.12.14