Από Έρωτα

Παραγωγή: Ελλάδα – 2014

Διάρκεια: 100 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιάννος Περλέγκας, Μάρθα Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Υπόθεση: Ο Αντώνης Γκαλιμάνης (Θοδωρής Αθερίδης) είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Λίγο πριν από τον επικείμενο γάμο του με την Μολδαβικής καταγωγής νοσηλεύτρια Νατάσα (Παναγιώτα Βλαντή), θα τον επισκεφτεί ξαφνικά στο σπίτι του η Άννα (Σμαράγδα Καρύδη), μια δημοσιογράφος με την οποία υπήρξε πολύ ερωτευμένος στο παρελθόν και όπως φαίνεται συνεχίζει να είναι. Παρόλα αυτά ο Αντώνης θα προχωρήσει στο γάμο του με την Νατάσα μπλέκοντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο καθώς η Άννα έχει σχεδόν εγκατασταθεί στο σπίτι του παρά την παρουσία της Νατάσας. Μήπως…;

Η δεύτερη, μετά τη Μέλισσα τον Αύγουστο, ταινία του αγαπημένου ηθοποιού-θεατρικού συγγραφέα-σκηνοθέτη-παρουσιαστή (και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει) Θοδωρή Αθερίδη, βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του έργο από το 2003 το οποίο έχει απλώσει στη μεγάλη οθόνη εμπλουτισμένο και με άλλους χαρακτήρες και υποπλοκές. Μια ταινία ρομαντική και μουντή, το είδος της οποίας δεν συναντιέται συχνά στον ελληνικό κινηματογράφο, με επιτυχημένη εμβάθυνση στον κεντρικό χαρακτήρα τον οποίο υποδύεται με το δικό του μοναδικό τρόπο ο ίδιος ο δημιουργός.

Εξαιρετική διεύθυνση του καστ, με επικεφαλής τη Σμαράγδα Καρύδη «νεραϊδοπαρμένη» όσο χρειάζεται και την εξίσου λαμπερή Παναγιώτα Βλαντή επιτυχημένα διφορούμενη. Αφήγηση που συνεχώς επιστρέφει σε εικόνες του παρελθόντος, φωτίζει σταδιακά τα σκοτεινά σημεία της κυρίως πλοκής και γρήγορα οδηγεί το θεατή να «μπει» στο μυαλό του ήρωά μας και να συμπάσχει μαζί του ανακαλύπτοντας μαζί του τους «σκελετούς» που κρύβονται στο ντουλάπι του. Κι αν δεν λειτουργούν και όλα ρολόι η γλυκιά μελαγχολία που πλανιέται στην οθόνη αποζημιώνει τις ρομαντικές ψυχές. Το υπέροχο ομώνυμο τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους του Θοδωρή Αθερίδη ερμηνεύει η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Απολαύστε άφοβα…   

Διανομή: Village Films 

Στις αίθουσες από 04.12.14