Diplomatie – Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι

Παραγωγή: Γαλλία/Γερμανία – 2014 

Διάρκεια: 84 λεπτά

Είδος: Πολεμικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Volker Schlöndorff

Πρωταγωνιστούν: André Dussollier, Niels Arestrup, Burghart Klaußner, Robert Stadlober, Charlie Nelson, Jean-Marc Roulot, Stefan Wilkening, Thomas Arnold. 

Υπόθεση: 25 Αυγούστου 1944. Οι σύμμαχοι είναι έτοιμοι να εισβάλουν στο Παρίσι. Λίγο πριν την αυγή, ο Ντίτριχ φον Σόλτιτζ, Γερμανός στρατιωτικός διοικητής στο Παρίσι, ετοιμάζεται να εκτελέσει τις εντολές του Αδόλφου Χίτλερ: να ανατινάξουν το Παρίσι. Γέφυρες και μνημεία είναι έτοιμα να εκραγούν… κι όμως το Παρίσι δεν καταστρέφεται. Ποιοι ήταν οι λόγοι που έκαναν τον Σόλτιτζ να αρνηθεί να υπακούσει τις διαταγές;

Διασκευή ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου γύρω από τις ενέργειες του τότε Σουηδού προξένου για την αποφυγή της καταστροφής του Παρισιού από τους λυσσασμένους για εκδίκηση ηττημένους Ναζί. Ο θρίαμβος του πολιτισμού και του ορθού λόγου μπροστά στον τρόμο και την παράνοια του τρίτου ράιχ εικονογραφείται με ένταση και ρυθμό από τον Φόλκερ Σλέντορφ, παλαίμαχο δημιουργό του Ταμπούρλου (Όσκαρ ξένης ταινίας 1980) και υπηρετείται από δύο μεγάλους Ευρωπαίους ηθοποιούς: τον Αντρέ Ντυσολιέ και τον Νιλς Άρεστρουπ. Μια συναρπαστική διανοητική παρτίδα για σκεπτόμενους θεατές βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μια ευχάριστη σινεφίλ έκπληξη! 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 04.12.14