Party Girl

Παραγωγή: Γαλλία– 2014 

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό  

Σκηνοθεσία: Marie Amachoukeli, Claire Burger, Samuel Theis

Πρωταγωνιστούν: Angélique Litzenburger, Joseph Bour, Mario Theis, Samuel Theis, Séverine Litzenburger, Cynthia Litzenburger, Chantal Dechuet, Alyssia Litzenburger, Nathanaël Litzenburger, Meresia Litzenburger, Sébastien Roussel, Vincenza Vespa, Jenny Bussi, Zaina Benhabouche, Marguerite Duval, Tatiana Deschamps, Victoria Deschamps, Stéphanie Rolando, Erica Breitenbach, Mathilde Robaeys, Linda Fraihi, El-Amine Djerriwo. 

Υπόθεση: Η Ανζελίκ είναι πλέον εξηντάρα. Ένα «κορίτσι» που έχει δουλέψει όλη του τη ζωή σε στριπτιτζάδικα και nightclubs στη μεθοριακή γραμμή Γερμανίας-Γαλλίας. Η Ανζελίκ έχει δύο αδυναμίες: τα πάρτι και τους άντρες. Όταν ο πιο καλός της πελάτης, ο Μισέλ, της ομολογεί τον έρωτά του για αυτήν, της κάνει πρόταση να την παντρευτεί και της υπόσχεται μια καλύτερη ζωή, έρχεται αντιμέτωπη με το δίλλημα: είναι έτοιμη να αφήσει για πάντα μια ζωή γεμάτη σεξ, ποτά και ξενύχτια; Τα τέσσερα παιδιά της αναλαμβάνουν δράση προσπαθώντας να τη φέρουν στον «ίσιο» δρόμο…

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Ανζελίκ, μητέρας ενός από τους τρεις σκηνοθέτες, του Σάμιουελ. Η ίδια τόλμησε να  πει τα πάντα, παρέχοντας πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πτυχές της όχι και τόσο ήρεμης ζωής της. Ένα μισοσκηνοθετημένο οικογενειακό ριάλιτι που διατηρεί μια εξωτική μαγεία περιλαμβάνοντας ωστόσο και πολλά μυθοπλαστικά στοιχεία ώστε να αποφευχθεί η ντοκιμαντερίστικη αίσθηση. Οι  τρεις σκηνοθέτες είναι φίλοι που γνωρίζονται πολλά χρόνια και αυτό τους βοήθησε να δημιουργήσουν μια πιο ζεστή και ανθρώπινη ταινία. Βασιζόμενοι σε αληθινά γεγονότα, έβαλαν την πραγματική και ιδιαίτερα χαρισματική Ανζελίκ να υποδυθεί τον εαυτό της, κάνοντας την ταινία να συζητηθεί πολύ στις φετινές Κάννες και να κερδίσει το βραβείο της Χρυσής Κάμερας.

Καλά όλα αυτά και πρωτότυπα αλλά τόσο η εξαιρετικά λαμπερή προσωπικότητα της Ανζελίκ όσο και η μητρική της σχέση με τον ένα σκηνοθέτη φαίνεται ότι θάμπωσαν αρκετά το focus  και την κριτική διάθεση των δημιουργών που άφησαν στη σταρ ελεύθερο το πεδίο να κάνει τα δικά της, αποστερώντας την ταινία από το ενδιαφέρον που θα παρουσίαζε για ένα ευρύτερο κοινό. Πρωτότυπο και αξιοπερίεργο φιλμ με τη γερασμένη αλλά φανταχτερή Ανζελίκ με τα χειροποίητα δακτυλίδια της και την περίτεχνη κουπ να παραμένει μια «θεά»! 

Διανομή: Rosebud 21 με τη συνεργασία της Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 20.11.14