Kill The Messenger – ο Αγγελιοφόρος Πρέπει Να Πεθάνει

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Πολιτικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Michael Cuesta

Πρωταγωνιστούν: Jeremy Renner, Robert Patrick, Michael Sheen, Andy Garcia, Ray Liotta, Barry Pepper, Mary Elizabeth Winstead, Rosemarie DeWitt, Paz Vega, Oliver Platt, Richard Schiff, Michael K. Williams, Jena Sims, Joshua Close, Yul Vazquez, Robert Pralgo, Lucas Hedges, Michael Rose, Matthew Lintz, Michael H. Cole, David Lee Garver, Andrew Masset. 

Υπόθεση: Ο έμπειρος και βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Γκάρι Ουέμπ, εργάζεται στην Καλιφορνέζικη εφημερίδα San Jose Mercury News. Η καριέρα του παίρνει μια αναπάντεχη τροπή, από τη στιγμή που η Κόραλ Μπάκα, ερωμένη ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών, του προσφέρει στοιχεία από τα οποία προκύπτει πιθανή σχέση ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και στους λαθρέμπορους κοκαΐνης της Κεντρικής Αμερικής. Ο Ουέμπ, υπόδειγμα ρεπόρτερ με σημαία την αποκάλυψη της αλήθειας και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, αποφασίζει να ψάξει σε βάθος την υπόθεση, συνειδητοποιώντας γρήγορα ότι έχει σκοντάψει πάνω σε μια μυστική δίοδο διακίνησης φθηνής κοκαΐνης που διοχετεύεται με το καντάρι στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας. Κοκαΐνης που προέρχεται από τους δεξιούς αντάρτες Κόντρας της Νικαράγουα, οι οποίοι με τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει με τη CIA, χρηματοδοτούν με τα κέρδη της “επιχείρησης” την αντεπανάσταση στη χώρα τους. Συγκεντρώνοντας από δω και από κει όλα τα στοιχεία και με τη βοήθεια της αρχισυντάκτριας της εφημερίδας, Άνα Σίμονς, δημοσιεύει το ρεπορτάζ του με τίτλο «Σκοτεινή Συμμαχία», με εκρηκτικά αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο. Πολύ σύντομα όλοι – από τις μεγάλες εφημερίδες και τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, μέχρι τις μυστικές κρατικές υπηρεσίες και διάφορα κυβερνητικά στελέχη - θα ασχολούνται μαζί του και ο ίδιος θα πρέπει να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να σταθεί απέναντι σε μια συνωμοσία με τρομακτικά εκρηκτικές συνέπειες. Δυστυχώς, ο Ουέμπ τους έδειχνε τους ένοχους αλλά οι περισσότεροι κοίταγαν το δάχτυλο…

Μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της Αμερικάνικης δημοκρατίας έρχεται στο κινηματογραφικό φως δια χειρός του Μάικλ Κουέστα, δημιουργού του τηλεοπτικού Homeland, και σε παραγωγή του εκρηκτικού και δύο φορές υποψήφιου για Oscar  πρωταγωνιστή Τζέρεμι Ρένερ. Ένα πολιτικό θρίλερ στα χνάρια των κλασσικών της δεκαετίας του 70, βασισμένο σε ένα πρόσφατο βιβλίο του Νικ Σου, που έρχεται να δικαιώσει, έστω και μετά θάνατον, έναν αληθινό υπερασπιστή του δικαίου και της ενημέρωσης. Διότι ο Γκάρι Ουέμπ υπέστη τέτοιο συκοφαντικό αλλά και ψυχολογικό πόλεμο που έφθασε να διαλύσει το γάμο του, να χάσει τους δικούς του και να καταλήξει μόνος και απογοητευμένος στην αυτοκτονία το 2004. Η καταστροφή ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων, ιδίως των φτωχών μαύρων Αμερικανών, από την έκρηξη του κρακ στη δεκαετία του 80 ήταν μια «παράπλευρη απώλεια» της πολιτικής επιλογής της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης Ρήγκαν να εξοντώσει τις εστίες αμφισβήτησής της στο υπογάστριο της Κεντρικής Αμερικής, κυρίως υποστηρίζοντας τους Κόντρας εναντίον των Σαντινίστας στη Νικαράγουα. Τα συνθήματα λοιπόν που φώναζαν χρόνια τώρα στα Εξάρχεια, τώρα και στο Χόλιγουντ. Ποτέ δεν είναι αργά. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 13.11.14