Blue Ruin – Τα Ερείπια Είναι Πάντα Θλιμμένα

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2013 

Διάρκεια: 91 λεπτά

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Jeremy Saulnier

Πρωταγωνιστούν: Macon Blair, Devin Ratray, Amy Hargreaves, Kevin Kolack, Eve Plumb, David W. Thompson, Brent Werzner, Stacy Rock, Sidné Anderson. 

Υπόθεση: Ο Ντουάιτ Έβανς είναι ένας άστεγος που ζει μαζεύοντας κονσερβοκούτια, ανοίγοντας σπίτια για να κάνει μπάνιο και αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια. Το αυτοκίνητο του, μια μπλε Πόντιακ, είναι το σπίτι του, ένα σκουριασμένο σιδερένιο κουτί γεμάτο τρύπες από σφαίρες. Όταν ένα πρωί η αστυνομία του χτυπά το παράθυρο του αυτοκινήτου, ο Ντουάιτ δεν θα εκπλαγεί - μόνο που οι αρχές δεν τον αναζητούν παρά για να τον ενημερώσουν ότι ο άνθρωπος που πριν είκοσι χρόνια δολοφόνησε τους γονείς του αποφυλακίστηκε. Τότε η κατάσταση του μυστηριώδη ήρωα αρχίζει να βγάζει νόημα καθώς πανικόβλητος, ο Ντουάιτ ξεκινά ένα οδοιπορικό εκδίκησης. Μόνο που στην πορεία θα φανεί ότι δεν ήταν φτιαγμένος για να αντιμετωπίσει ακραίες καταστάσεις.

Ένα χαμηλότονο θρίλερ εκδίκησης με αιματηρές εκρήξεις, ένα «μανιάτικο» που κρατάει χρόνια και έχει καταστρέψει οικογένειες, η πάντα «αγνή» αμερικάνικη ύπαιθρος και ένας αντιήρωας που μαθαίνει επώδυνα το παιχνίδι της επιβίωσης σε μια κοινωνία που δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το σύνδρομο του Φαρ Ουέστ. Η σκιά των αδελφών Κοέν πέφτει βαριά πάνω στην ταινία με την αιματηρή βία να συνδυάζεται με το μαύρο χιούμορ και να γίνονται βασικά γνωρίσματα μιας επαρχιακής καθημερινότητας.

Μια μικρή εντυπωσιακή ταινία με χιλιοειδωμένο θέμα που όμως η αποτελεσματική σκηνοθεσία και ο βασικός πρωταγωνιστής κάνουν και πάλι ενδιαφέρον. Βραβείο κριτικής στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Κανών και μια σειρά από συμμετοχές και βραβεία σε άλλα φεστιβάλ ανά την υφήλιο. 

Διανομή: WeirdWave 

Στις αίθουσες από 06.11.14