Good People – Άπληστοι Γείτονες

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είδος: Δραματική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Henrik Ruben Genz

Πρωταγωνιστούν: James Franco, Kate Hudson, Diarmaid Murtagh, Anna Friel, Tom Wilkinson, Omar Sy, Sam Spruel, Diana Hardcastle. 

Υπόθεση: Ο Τομ και η Άννα Ράιτ, ένα ζευγάρι Αμερικανών που έχει μετακομίσει στο Λονδίνο λόγω ύφεσης, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όταν ο ενοικιαστής τους που μένει στο ισόγειο του σπιτιού τους, βρίσκεται νεκρός, η τύχη δείχνει να τους χαμογελά αφού ανακαλύπτουν μια κρυμμένη βαλίτσα με 220.000 λίρες. Αν και στην αρχή έχουν επιφυλάξεις, οι πιεστικές τους οικονομικές ανάγκες δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια. Δεν λένε κουβέντα στην αστυνομία και αποφασίζουν να κρύψουν ξανά τον «θησαυρό» που ανακάλυψαν, χρησιμοποιώντας μόνο όσα τους είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεχρεώσουν. Η απόφασή τους αυτή όμως τους φέρνει σύντομα αντιμέτωπους με ανθρώπους του υποκόσμου που δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν πουθενά προκειμένου να πάρουν πίσω αυτό που τους ανήκει και τους είχε κλέψει ο μακαρίτης. Όταν μπεις στο χορό χορεύεις, κι αν δεν ξέρεις μαθαίνεις ή πεθαίνεις…

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Δανού σκηνοθέτη Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ (“Excuse Me”, “Bror min bror”), παραλλάσει το πολυχρησιμοποιημένο μοτίβο του «για τα λεφτά γίνονται όλα» μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Μάρκους Σάκεϊ που γράφτηκε το 2009 πάνω στην κορύφωση της αμερικάνικης οικονομικής κρίσης. Σκοτεινή και μίζερη ατμόσφαιρα, κρίση αξιών, κοινωνικά αδιέξοδα και τυφλή βία σε μια διεθνή παραγωγή που δεν έχει να προσθέσει κάτι ιδιαίτερα νέο στο είδος. Το ετερόκλητο του καστ και των δημιουργών δεν βοηθά στην ομοιογένεια ύφους και αφήγησης ωστόσο η ταινία παρακολουθείται με ενδιαφέρον κυρίως χάρις στον Τομ Γουίλκινσον που κλέβει εύκολα την παράσταση στο ρόλο του τίμιου ηλικιωμένου ντετέκτιβ. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 23.10.14 


Good People / Άπληστοι Γείτονες από Odeon