Les Vacances Du Petit Nicolas – Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές

Παραγωγή: Γαλλία – 2014 

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος: Κωμωδία                                            

Σκηνοθεσία: Laurent Tirard

Πρωταγωνιστούν: Mathéo Boisselier, Valérie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant, François-Xavier Demaison, Bouli Lanners, Luca Zingaretti, Judith Henry, Francis Perrin, Daniel Prévost, Bruno Lochet, Fabienne Galula. 

Υπόθεση: Η ταινία μας μεταφέρει σε ένα γραφικό Παρίσι του παρελθόντος όταν ο κόσμος ήταν πιο ανέμελος και περίμενε το κλείσιμο των σχολείων για να ξεχυθεί στις εξοχές για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος σκανταλιάρης μικρός Νικόλας καταφθάνει σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με τους γονείς και την ιδιότροπη γιαγιά του και φροντίζει να κάνει γρήγορα καινούριους φίλους. Ανάμεσα τους ο ευρηματικός Μπλεζ,  που δεν κάνει ακριβώς διακοπές καθώς μένει όλο το χρόνο στην περιοχή. Ο Φρικτιέ που τρώει τα πάντα, συνεχώς και αδιακρίτως. Ο Τζότζο, που μιλάει ακαταλαβίστικα γιατί είναι Άγγλος, καθώς και ο κλαψιάρης Κρεπέν και ο ισχυρογνώμων Κομ. Τέλος, ο μικρός μας ήρωας γνωρίζει την Ιζαμπέλ, που δεν τον χάνει στιγμή από τα γουρλωμένα της μάτια. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όλοι τους θα κάνουν αξέχαστες διακοπές. Η σκανταλιάρικη παρέα ανακατεύει τον κόσμο των μεγάλων, σπείροντας φήμες και φανταστικές ιστορίες, ένα συνεργείο Ιταλών που γυρίζει ταινία με την καθοδήγηση ενός διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη ανακατεύει στα σχέδια του τη μαμά του μικρού Νικόλα κι εμείς απολαμβάνουμε το πολύχρωμο κομφούζιο που ακολουθεί.

Το σύμπαν του μικρού ήρωα των Γκοσινί και Σεμπέ μεταφέρεται για δεύτερη φορά με σάρκα και οστά στη μεγάλη οθόνη μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας το 2009. Ο ίδιος σκηνοθέτης, υπεύθυνος και για δύο ταινίες Αστερίξ, βρίσκεται πίσω από την κάμερα ενώ το ρόλο του μικρού Νικόλα έχει αναλάβει ο Ματέο Μπουασελιέ. Παστέλ χρώματα με έντονο το κίτρινο και το μπλε, νοσταλγία για το «ανέμελο» παρελθόν, ξεκαρδιστικά μικρά επεισόδια με αυτουργούς τους μικρούς  «συμμορίτες», σινεφιλικές αναφορές στη Λάμψη του Κιούμπρικ, το Ψυχώ του Χίτσκοκ και τον Φελίνι συμπληρώνουν ένα ευχάριστο κωμικό μωσαϊκό με άφθονη Γαλλική εσάνς. Τα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά θα διασκεδάσουν.

Η ταινία θα προβληθεί με υπότιτλους αλλά και μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά για τους πιο μικρούς φίλους του Νικόλα. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 02.10.14