Welcome to New York – Καλώς Ήρθες Στη Νέα Υόρκη

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 125 λεπτά

Είδος: Δράμα                                                

Σκηνοθεσία: Abel Ferrara

Πρωταγωνιστούν: Gérard Depardieu, Jacqueline Bisset, Paul Calderon, Drena De Niro, Amy Ferguson, Maria Di Angelis, Paul Hipp, Ronald Guttman, Anh Duong, Shanyn Leigh, Natasha Romanova. 

Υπόθεση: Ο κ. Ντέβερο είναι ένας  ισχυρός άνδρας, που χειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα. Ένας άνθρωπος που ελέγχει την οικονομική μοίρα εθνών αλλά και ένας άνδρας που πάσχει από μια ακόρεστη και αχαλίνωτη σεξουαλική πείνα. Ένας άνθρωπος που ονειρευόταν  να σώσει τον κόσμο και ο οποίος δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Ένας τρομοκρατημένος άντρας. Ένας χαμένος άνθρωπος σε πορεία πτώσης.

Το αυτοκαταστροφικό και ζοφερό σύμπαν των έκπτωτων ηρώων του Φεράρα συναντά το, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, ερωτικό «κτήνος» της Γαλλικής πολιτικής και βυθίζεται σε ένα αποκρουστικά μονότονο κόσμο χλιδής, παρακμής, σεξουαλικών οργίων και ματαιοδοξίας προκειμένου να τονίσει τα ιδιωτικά βίτσια των δημοσίως ενάρετων πολιτικών ανδρών και ειδικότερα το γνωστό σύνδρομο του «γ…ω και δέρνω» από το οποίο πάσχουν πλείστοι όσοι διαθέτουν εξουσία ανά την υφήλιο.

Ο κ. Ντέβερο, έτσι όπως τον αποδίδει εξαιρετικά επιτυχημένα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, είναι ένα σκοτεινό και αναίσθητο κτήνος εν πλήρει συγχύσει και παντελώς ανεύθυνο για τις πράξεις του που δεν αντιλαμβάνεται καν το μέγεθος του διασυρμού του σε αντίθεση με την πλούσια και φιλόδοξη σύζυγό του που είναι έξαλλη με τον άνδρα της όχι τόσο για τις ερωτικές απιστίες του αλλά διότι κατέστρεψε τις δικές της πολιτικές της φιλοδοξίες. Και αφού ξεσπάει την οργή της ως άλλη Άλεξις της Δυναστείας σε μια από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας (εξαιρετική η επιλογή της Ζακλίν Μπισέ για το ρόλο) ξεκινά να αναρωτιέται με τι πίνακες να διακοσμήσει τους τοίχους του διαμερίσματος στο οποίο κρατείται υπό περιορισμό ο άνδρας της!!!  

Να σημειωθεί εξάλλου ότι πριν την ταινία προβάλλεται ένα 5λεπτο φιλμάκι στο οποίο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ερωτώμενος από δημοσιογράφους γιατί δέχθηκε το ρόλο αυτό απαντά διότι σιχαίνεται τον συγκεκριμένο αλλά και γενικότερα τους σύγχρονους πολιτικούς. Ευνόητο ότι το (τέως) ζεύγος Στρος-Καν έχει ήδη εκφράσει την αποστροφή του για την ταινία και απειλεί με μηνύσεις. 

Διανομή: Hollywood Entertainment 

Στις αίθουσες από 02.10.14