Enemy - Ο Άνθρωπος Αντίγραφο

Παραγωγή: Καναδάς/Ισπανία – 2013                                                  

Διάρκεια:  90 λεπτά

Είδος: Θρίλερ                                                

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve

Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon, Isabella Rossellini, Joshua Peace, Tim Post, Kedar Brown, Darryl Dinn. 

Υπόθεση: Ο Άνταμ είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο, και πολύ κοντά στο χωρισμό του από τη φίλη του Μέρι. Ένα βράδυ βλέπει έναν ηθοποιό σε μια ταινία που είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον. Η επιθυμία του να γνωρίσει τον κλώνο του τον κυριεύει. Πολύ σύντομα θα τον εντοπίσει και θα γνωρίσει εκείνον και την έγκυο σύζυγο του Έλεν.

Ο Άνθρωπος Αντίγραφο είναι ένα εφιαλτικό υπαρξιακό θρίλερ σχετικά με την ταυτότητα και τη δύναμη του υποσυνείδητου. Ένα γοητευτικό και καθόλου εύπεπτο αίνιγμα για την ουσία της ανθρώπινης ψυχής. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου που γράφτηκε το 2003, το φιλμ του δεξιοτέχνη Καναδού δημιουργού του Prisoners (με το οποίο γυρίστηκε την ίδια χρονιά), ήταν υποψήφιο για 10 Καναδικά Βραβεία(το αντίστοιχο καναδέζικο Oscar)  εκ των οποίων κέρδισε τα 5. Όπως επίσης κέρδισε και το μεγάλο βραβείο του σημαντικού Φεστιβάλ Φανταστικού της Sitges. Ο ίδιος ο Ντενί Βιλνέβ δήλωσε ότι το θεωρεί την πιο προσωπική και αγαπημένη ταινία του μέχρι τώρα. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη. 

Διανομή: Seven Films & Spentzosfilm 

Στις αίθουσες από 21.08.14