The Expendables 3 – Οι Αναλώσιμοι 3

Παραγωγή: ΗΠΑ/Γαλλία– 2014                                                            

Διάρκεια: 126 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια                                          

Σκηνοθεσία: Patrick Hughes

Πρωταγωνιστούν: Sylvester Stallone, Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture, Terry Crews, Kelsey Grammer, Glen Powell, Antonio Banderas, Victor Ortiz, Ronda Rousey, Kellan Lutz, Natalie Burn, Ivan Kostandinov, Robert Davi. 

Υπόθεση: Αυτή τη φορά η επικίνδυνη αποστολή που έχει ανατεθεί στην ομάδα των καλύτερων μισθοφόρων αφορά τη φύλαξη του ισχυρότερου όπλου του πλανήτη για να μην καταλήξει σε λάθος χέρια. Τα πράγματα όμως δεν θα είναι τόσο εύκολα για τον Μπάρνεϊ Ρος (Σιλβέστερ Σταλόνε) και την υπεράνθρωπη ομάδα των Αναλώσιμων, καθώς πολύ σύντομα θα βρεθούν στο δρόμο ενός αδίστακτου εμπόρου όπλων του Κόνραντ Στόουνμπανκς (Μελ Γκίμπσον),  πρώην συνεργάτη του Μπάρνεϊ και συνιδρυτή της ομάδας, τον οποίον ο ίδιος ο αρχηγός ορκιζόταν πως έχει εξολοθρεύσει, εδώ και μια δεκαετία. Μετά από μια σκληρή μάχη, από την οποία ο Στόουνμπανκς καταφέρνει να βγει αλώβητος, ο Μπάρνεϊ αναγκάζεται να αποσύρει την παλιά φρουρά των αναλώσιμων και να βγάλει στην πρώτη γραμμή μια ομάδα νέων και διψασμένων «πολεμιστών» (Κέλαν Λατζ, Ρόντα Ράουζι, Γκλέν Πάουελ και Βίκτορ Ορτίζ), που υπόσχεται να φέρει φρέσκια ενέργεια και αναβαθμισμένες ικανότητες στην αλλοτινή dream team. Το παιχνίδι χοντραίνει όταν προστίθεται στο κόλπο και ο βετεράνος πράκτορας της CIA, Μάξ Ντράμερ (Χάρισον Φόρντ), ο οποίος αποσύρει την ομάδα των Αναλώσιμων από το παιχνίδι προκειμένου να καταφέρει να οδηγήσει τον Στόουνμπανκς ενώπιον της δικαιοσύνης. Όμως ο κακούργος λαθρέμπορος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη και βάζει πλέον σκοπό της ζωής του να αφανίσει τους Αναλώσιμους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην συνεργάτη του. Μπροστά στα δύσκολα και ενώ η νέα ομάδα πέφτει σε καθεστώς ομηρίας, ο Μπάρνεϊ θα κηρύξει την αρχή του αληθινού πολέμου…

Η τρίτη ταινία μιας σειράς που γνώρισε απρόσμενη επιτυχία και ανέστησε πολλές καριέρες δεν φαίνεται να τα καταφέρνει το ίδιο καλά, παρά τον εμπλουτισμό της ομάδας με νέο αίμα. Ό,τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια τέτοια ταινία είναι εδώ: δράση, τεστοστερόνη, μπράτσα, εκρήξεις αλλά ο μόνος τόνος στον οποίο λειτουργεί είναι η αυτοπαρωδία. Χορταστικό χαβαλετζίδικο b movie θέαμα για τους φίλους του είδους. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 21.08.14