Mientras Duermes – Ο Θυρωρός

Παραγωγή: Ισπανία – 2011

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ                            

Σκηνοθεσία: Jaume Balaguero                      

Πρωταγωνιστούν: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan, Petra Martínez, Iris Almeida Molina, Carlos Lasarte, Amparo Fernández, Roger Morilla, Oriol Genis.           

Υπόθεση: Ο Σέζαρ (Λουίς Τοσάρ), είναι θυρωρός μιας αριστοκρατικής πολυκατοικίας στη Βαρκελώνη. Ενώ διατηρεί χαμηλό προφίλ και περνάει καθημερινά απαρατήρητος, γνωρίζει με λεπτομέρειες τα πάντα για όλους τους ένοικους. Ο Σέζαρ είναι ένας παράξενος άνθρωπος που, όπως δηλώνει, γεννήθηκε χωρίς την ικανότητα να είναι ευτυχισμένος. Μισεί όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα με τους ενοίκους που υποτίθεται πως υπηρετεί. Το μόνο που φέρνει χαμόγελο στα χείλη του είναι να προκαλεί δυστυχία και να τη βλέπει να μεγαλώνει. Το πρόσωπο που τον εμπιστεύεται περισσότερο είναι η όμορφη και γλυκιά Κλάρα (Μάρτα Ετούρα), μια νεαρή κοπέλα με την οποία ο Σέζαρ έχει ένα αρρωστημένο πάθος που τον κάνει να φθάσει στα άκρα για να σβήσει το αυθόρμητο γέλιο της…

Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας «Ενώ Κοιμάσαι» παραπέμπει αλληγορικά στην καθημερινότητα την οποία περνάμε χωρίς να φανταζόμαστε ότι την ώρα που κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου αυτοί που έχουν οριστεί να μας υπηρετούν και να μας προσέχουν φροντίζουν για τη δυστυχία μας και την καταστροφή μας.

Η ταινία διαθέτει έναν εκπληκτικό πρωταγωνιστή, υπέροχα δομημένο και μακάβριο σενάριο, πολύ καλό ρυθμό και άπειρο σασπένς. Ο σκηνοθέτης των σοκαριστικών Rec αποδεικνύεται άξιος διάδοχος του Χιτσκοκ αλλά και του Πολάνσκι. Η ταινία απέσπασε 6 Βραβεία Γκαουντί, το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Φαντάσια, το Βραβείο After Dark στο Φεστιβάλ του Σικάγο, αλλά και το Βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από την Ένωση Ισπανών Ηθοποιών, και έλαβε εξαιρετικές κριτικές όπου και να προβλήθηκε. Ανατριχιάστε ελεύθερα! 

Διανομή: Weirdwave με τη συνεργασία της Odeon 

Στις αίθουσες από 10.07.14