Fading Gigolo – Ερασιτέχνης Ζιγκολό

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2013

Διάρκεια: 91 λεπτά

Είδος: Κωμωδία                                            

Σκηνοθεσία: John Turturro                           

Πρωταγωνιστούν: John Turturro, Woody Allen, Vanessa Paradis, Liev Schreiber, Sharon Stone, Sofía Vergara, Tonya Pinkins, Jade Dixon, Aubrey Joseph, Dante Hoagland, Isaiah Clifton, Michael Badalucco, Aida Turturro, Allen Lewis Rickman, Teddy Bergman.        

Υπόθεση: Στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό Μπρούκλιν, ο πολυτεχνίτης Ιταλοαμερικανός Φιοραβάντε (Τζον Τορτούρο) δέχεται να γίνει επαγγελματίας ζιγκολό για να κερδίσει χρήματα και να βοηθήσει τον αδέκαρο φίλο του Μάρεϊ (Γούντι Άλεν). Ο Εβραίος Μάρεϊ που διατηρεί βιβλιοπωλείο με σπάνια βιβλία είναι καταχρεωμένος, αφού τη σημερινή εποχή το επάγγελμα περνάει κρίση. Έτσι λοιπόν γίνεται προσωπικός “μάνατζερ” του Φιοραβάντε και το αχτύπητο δίδυμο αναλαμβάνει δράση όταν η ευκατάστατη δερματολόγος του Μάρεϊ, Δρ. Πάρκερ (Σάρον Στόουν), προτείνει στον Φιοραβάντε να κάνουν τρίο με την πληθωρική φίλη της Σελίμα (Σοφία Βεργκάρα). Η πρόταση είναι δελεαστική, τα λεφτά είναι καλά και το παιγνίδι καλά κρατεί μέχρι που στο κάδρο μπαίνει η χήρα ενός χασιδιστή ραβίνου που προσπαθώντας να ξεφύγει από τον καταπιεστικό κλοιό της χασιδικής κοινωνίας , πέφτει στα χέρια του Φιοραβάντε. Ο έρωτας χτυπά πάντα κατακούτελα και αφήνει νεκρούς και τραυματίες (μεταφορικά πάντα)…

Ένα αχτύπητο νεοϋορκέζικο δίδυμο, ο αειθαλής Γούντι Άλεν και ο γοητευτικός «άσχημος» Τζον Τορτούρο (“ROMANCE & CIGARETTES”, “PASSIONE”), ενώνει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του και το αποτέλεσμα είναι αστείο, χαλαρό, πολύχρωμο και γοητευτικό. Η αιώνια γοητεία του Μεγάλου Μήλου  αλλά και η αιώνια γοητεία της Σάρον Στόουν, η ερμηνευτική έκπληξη της Βανέσα Παραντί μαζί με το ανάλαφρο τζαζ σάουντρακ συμπληρώνουν μια μικρή γλυκιά έθνικ κωμωδία, ιδανική για τα καλοκαιρινά βράδια. Ο Γούντι Άλεν εμπλουτίζει το χαρακτήρα του Μάρει με το αιχμηρό του χιούμορ, ωστόσο η γλυκιά οπτική του σεναριογράφου-σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή Τζον Τορτούρο το λειαίνει αρκετά και το κάνει περισσότερο «φιλικό προς το χρήστη». Στο κάτω κάτω πρέπει να δείχνουμε κατανόηση στις ανθρώπινες αδυναμίες.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 03.07.14