A Million Ways To Die In The West – Χίλιοι Τρόποι Να Πεθάνεις Στην Άγρια Δύση

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Κωμικό Γουέστερν                              

Σκηνοθεσία: Seth McFarlane                         

Πρωταγωνιστούν: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Giovanni Ribisi, Neil Patrick Harris, Sarah Silverman, Christopher Hagen, Wes Studi, Matt Clark, Evan Jones.           

Υπόθεση: Ο Seth MacFarlane, πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας, υποδύεται έναν δειλό και άβουλο κτηνοτρόφο που το μόνο που επιθυμεί είναι να ξεφύγει από το πολεμοχαρές Φαρ Ουέστ και να φτιάξει τη ζωή του στο πολιτισμένο Σαν Φρανσίσκο. Όταν η κοπέλα του (Αμάντα Σέιφριντ) τον εγκαταλείπει για τα μάτια (και το μουστάκι) του πλούσιου έμπορου της πόλης, αυτός προσπαθεί να την εντυπωσιάσει κομπάζοντας στο πλευρό της σέξι Άννας ( η πάντα εκθαμβωτική Σαρλίζ Θέρον), που του μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πώς να σημαδεύει με το πιστόλι. Δυστυχώς η Άννα είναι παντρεμένη με τον επικίνδυνο πιστολέρο Κλιντς που πληροφορείται τα νέα και καλεί τον Άλμπερτ σε μονομαχία. Τότε  ο παλαβούτσικος ήρωάς μας θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από καλό σημάδι: θα χρειαστεί κουράγιο και τύχη βουνό.

Πως θα ήταν μια μοντέρνα κομεντί μεταφερμένη στο Φαρ Ουέστ; Τουλάχιστον παράδοξη όπως προκύπτει από αυτή την εκκεντρική σάτιρα Αμερικάνικων ηθών και καταστάσεων. Χωρίς να προσφέρει αυτό που υπόσχεται δηλαδή ένα εκατομμύριο τρόπους να μας πεθάνει στο γέλιο, είναι έξυπνη και αθυρόστομη και κάνει τα γουέστερν σπαγκέτι να μοιάζουν με αναχρονιστικές ταινίες εποχής. Στα χνάρια του Ταραντίνο όσον αφορά τη θεματολογία αλλά πιο κοντά στο ύφος του Μελ Μπρουκς, κυνική όσο χρειάζεται και όσο αναμένεται από ένα φιλμ ουσιαστικά one man show του σαρδόνιου και πάντα καυστικού δημιουργού του  ξεκαρδιστικού Ted. 

Διανομή:UIP     

Στις αίθουσες από 12.06.14