2 Days in New York – 2 Ημέρες στη Νέα Υόρκη

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο/Γερμανία – 2012                                                           

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Κομεντί                                              

Σκηνοθεσία: Julie Delpy                                

Πρωταγωνιστούν: Julie Delpy, Chris Rock, Alexia Landeau, Albert Delpy, Alex Nahon, Kate Burton, Dylan Baker, Daniel Bruhl, Talen Ruth Riley, Owen Shipman. .                

Υπόθεση: Η Μαριόν, Γαλλίδα φωτογράφος που έχει εγκατασταθεί και δουλεύει στη Νέα Υόρκη, ζει με τον Αφροαμερικανό σύντροφό της Μίνγκους που παρουσιάζει ραδιοφωνικά show, τα δύο μικρά παιδιά που έχουν αποκτήσει από προηγούμενες σχέσεις τους, και μια γάτα. Ένα όχι και τόσο τυπικό ζευγάρι που περνάει ακόμη την πρώτη φάση του έρωτά του. Καθώς η Μαριόν αγχωμένη προετοιμάζει την πρώτη έκθεση φωτογραφίας της, η οικογένειά της (δηλαδή ο πατέρας της, Ζανό και η αδελφή της, Ροζ με τον νέο φίλο της Μανού που ταυτόχρονα είναι και πρώην φίλος της Μαριόν) καταφθάνει στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια. Οι διαφορές ιδιοσυγκρασίας αλλά και πολιτιστικών αντιλήψεων ανάμεσά στο γαλλικό τρίο και στον βέρο Νεοϋορκέζο Μίνγκους, σύντομα οδηγούν σε εκρηκτικές καταστάσεις στο σπίτι αλλά και στο περιβάλλον του ζευγαριού με απρόβλεπτες αλλά και ξεκαρδιστικές συνέπειες…

Η πολυπράγμων πρωταγωνίστρια και συνσεναριογράφος της τριλογίας του Πριν τα μεσάνυχτα, Ζιλί Ντελπί, είχε γράψει, σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει το 2007 σε μια ρομαντική παριζιάνικη κομεντί με τίτλο 2 Ημέρες στο Παρίσι. Τώρα, σε συνεργασία με το ίδιο συγγραφικό και πρωταγωνιστικό τιμ (Αλεξιά Λαντό και Αλέξ Ναόν) μας παρουσιάζει το νέο κεφάλαιο στη ζωή της Μαριόν, της ολίγον νευρωτικής και χύμα ηρωίδας της που έχει βρει νέα αγκαλιά στην επιφανειακά μποέμικη Νέα Υόρκη του σήμερα. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν το πραγματικά μποέμ παρελθόν της επελαύνει και της κάνει τη ζωή μαντάρα ξανά. Τα παιδιά της γενιάς του Μάη του 68 από τη μια και τα παιδιά της γενιάς του Black Power  από την άλλη προσπαθούν να προσαρμοσθούν στο μίζερα συντηρητικό παρόν με κωμικοτραγικά όμως αποτελέσματα.

Αν και η ταινία είναι γεμάτη Νέα Υόρκη, νευρώσεις και απελπιστικά ξεκαρδιστικές καταστάσεις η Ζιλί Ντελπί είναι πολύ Γαλλίδα για να αφήσει τη σκιά του Γούντι Άλλεν να βαρύνει πολύ πάνω στην ιστορία. Στο ρόλο του πατέρα της Μαριόν ο αληθινός πατέρας της σκηνοθέτιδας Αλμπέρ Ντελπί αυτοσχεδιάζει τρελά φέρνοντας συνεχώς στα όρια τον απολαυστικό στο ρόλο του νεοσυντηρητικού Νεοϋρκέζου Κρις Ροκ. Ιδέα για sequel: 2 ημέρες στην Αθήνα… τώρα που λίγο πριν τα μεσάνυχτα γνωριστήκαμε με τη Ζιλί, θα ήταν το καλύτερο κλείσιμο της τριλογίας της… Ιδανική επιλογή για καλοκαιρινές νύχτες.

Διανομή: Hollywood Entertainment                                                  

Στις αίθουσες από 29.05.14