Under The Skin - Κάτω Από Το Δέρμα

Παραγωγή: Βρετανία- 2013

Διάρκεια: 108 λεπτά

Είδος: Θρίλερ Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Jonathan Glazer

Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay, Dougie McConnell, Kevin McAlinden, D. Meade, Andrew Gorman, Joe Szula, Krystof Hádek, Roy Armstrong, Alison Chand, Ben Mills.              

Υπόθεση: Ένα εξωγήινο πλάσμα κατεβαίνει στη Γη (και πιο συγκεκριμένα στη μουντή και ομιχλώδη Σκωτία) με τη μορφή μιας γοητευτικής και αισθησιακής γυναίκας που αυτοαποκαλείται Λώρα. Το πλάσμα ταξιδεύει με ένα ημιφορτηγό στους απομονωμένους αυτοκινητόδρομους της Σκωτίας, έχοντας μοναδικό στόχο να ψαρεύει ανυποψίαστους και κυρίως νέους και μοναχικούς άνδρες και να τους εξαφανίζει μυστηριωδώς! Σύντομα όμως αρχίζει να παρουσιάζει «βλάβη» συμπεριφοράς και να εμπλέκεται συναισθηματικά με τους γήινους, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις…

Η σύνοψη δεν λέει απολύτως τίποτα. Η όλη παρακολούθηση αυτής της μυστηριακής και εν πολλοίς αλληγορικής περιπλάνησης είναι μια μυσταγωγία απερίγραπτη. Ο θεατής βυθίζεται μαζί με τα θύματα του εξωγήινου όντος σε ένα σκοτεινό κενό και αναρωτιέται συνεχώς για την «αλήθεια» των όσων παρακολουθεί. Αλληγορία για το ξύπνημα της γυναικείας φύσης, επαναπροσδιορισμός του πολιτισμού, οξυδερκής παρατήρηση της καθημερινότητας με «καθαρό» βλέμμα, στιλιστικό μνημείο της κινηματογραφικής έκφρασης ή και όλα μαζί και κάτι παραπάνω, η νέα ταινία του μεγαλοφυούς μάγου των εικόνων Τζόναθαν Γκλέηζερ (μόλις η Τρίτη του από το 2000) δεν μπορεί να αφήσει κανένα βλέμμα αδιάφορο. Love it or Hate it, οι εικόνες της στοιχειώνουν τη μνήμη. Ο χρόνος θα δείξει και την αντοχή τους. Μεγαλοφυής καλλιτεχνική κίνηση για τη Σκάρλετ Γιόχανσον που αποδίδει ανεπανάληπτα τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 01.05.14