Lone Survivor - Ο Μόνος Επιζών

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος: Πολεμική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Peter Berg

Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Yousuf Azami, Ali Suliman, Eric Bana, Alexander Ludwig, Rich Ting, Dan Bilzerian, Jerry Ferrara, Rick Vargas, Scott Elrod.

Υπόθεση: Ο Mark Wahlberg ερμηνεύει τον αρχικελευστή του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού  Μάρκους Λουτρέλ, συγγραφέα του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Lone Survivor», το οποίο περιγράφει τις συνθήκες εμπλοκής μιας ομάδας επίλεκτων Navy Seals σε ένα πολεμικό επεισόδιο στο Αφγανιστάν. Πως γίνεται και μια απλή απόφαση επιφέρει αδιανόητες συνέπειες για την ομάδα και όσους προσπάθησαν να τη βοηθήσουν και πόσο δοκιμάζεται το ανθρώπινο πνεύμα, όταν ξεπερνιούνται τα ψυχικά και σωματικά όρια. Με αποστολή την εξολόθρευση του Αχμάντ Σα, ενός οπλαρχηγού της Αλ Κάιντα, οι τέσσερις άνδρες βρίσκονται παγιδευμένοι στα ορεινά του Αφγανιστάν απέναντι σε μια μεγάλη ετοιμοπόλεμη ομάδα Ταλιμπάν και σε ηθικά διλήμματα που θα καθορίσουν τη ζωή τους, προσπαθώντας να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να μείνουν ενωμένοι στη μάχη μέχρι το τέλος. Πέντε μέρες αργότερα, μόνο ένας από αυτούς θα μείνει ζωντανός.

Αφήνοντας κατά μέρος την πολιτική και το ρόλο της Αμερικής στα εκάστοτε Αφγανιστάν, η ταινία επικεντρώνεται στη σώμα με σώμα δράση, στην ένταση της πολεμικής σύρραξης και στα αισθήματα ενότητας μιας ομάδας σε κίνδυνο. Σκληρές σκηνές, σφιχτοδεμένο μοντάζ και εξαιρετικός ήχος. Η ταινία, σκηνοθετημένη με νεύρο από τον πολυμήχανο Peter Berg, απέσπασε 2 υποψηφιότητες OSCAR (Καλύτερος ήχος & Καλύτερο Μοντάζ Ηχητικών Εφέ) και θριάμβευσε στο αμερικάνικο box office.

Διανομή: Audio Visual

Στις αίθουσες από 10.04.14