Zulu - Το Ακρωτήρι Της Βίας

Παραγωγή: Γαλλία/Νότια Αφρική- 2013

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Jerome Salle

Πρωταγωνιστούν: Orlando Bloom, Forest Whitaker, Tanya van Graan, Natasha Loring, Patrick Lyster, Sven Ruygrok, Lise Slabber, Conrad Kemp.

Υπόθεση: Κέιπ Τάουν: σε μια χώρα στοιχειωμένη από τα φαντάσματα του παρελθόντος που αγωνίζεται να προλάβει την εποχή της και να σβήσει από την ιστορία της τη μαύρη σελίδα του Απαρτχάιντ, δυο έμπειροι αστυνομικοί, ένας μαύρος Ζουλού και ένας λευκός, έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας ενός ανήλικου κοριτσιού. Από τις εντυπωσιακές παραλιακές βίλες μέχρι τις παραγκουπόλεις των φτωχών μαύρων και τα κακόφημα κλαμπ της πόλης, οι Ορλάντο Μπλούμ και Φόρεστ Ουίτακερ, βυθίζονται σ’ ένα βρώμικο κύκλωμα βίας και παρανομίας, γεμάτο ένοχα και επικίνδυνα μυστικά.

Μέσα από την ασταμάτητη έρευνα των δυο ατρόμητων εκπροσώπων του νόμου που κατά τα άλλα κρύβουν τους δικούς του ο καθένας σκελετούς στο ντουλάπι, το αποκρουστικό παρελθόν μιας άλλοτε φυλετικά διασπασμένης χώρας έρχεται σταδιακά στο φως, προβάλλοντας εντυπωσιακά εμπόδια και θανατηφόρες παγίδες. Όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, η αποστολή τους παίρνει όλο και διαφορετική τροπή μέχρι την τεράστια έκπληξη του φινάλε..

Αναπάντεχη έκπληξη είναι και αυτό το καλοστημένο, τύπου Φονικό Όπλο, θρίλερ σκηνοθετημένο με νεύρο και ρυθμό από το Γάλλο Ζερόμ Σαλ. Ο Φόρεστ Ουίτακερ όπως πάντα άψογος και εσωτερικός κουβαλά στωικά τα σταυρό του με μότο τις ρήσεις του Νέλσον Μαντέλα για συγχώρηση ενώ ο κόντρα σε ότι τον είχαμε μέχρι τώρα συνηθίσει Ορλάντο Μπλουμ στο ρόλο του αλκοολικού ντετέκτιβ με την ταραγμένη προσωπική ζωή βρίσκεται σε φόρμα από κάθε (αλλά από κάθε) άποψη. Έντονα πολιτικοποιημένα μηνύματα στη λύση του μυστηρίου και ένα μεγαλοπρεπές και αιματοβαμμένο φινάλε όπως αρμόζει σε ένα περήφανο Ζουλού σαν τον ήρωα αστυνόμο του Φόρεστ Ουίτακερ. Η ταινία υπήρξε επίσημη ταινία λήξης του περσινού Φεστιβάλ Κανών.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 03.04.14