The Lego Movie - Η Ταινία Lego (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ/Δανία/Αυστραλία- 2014

Διάρκεια: 100 λεπτά

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Phil Lord, Christopher Miller

Με τις φωνές των : Chris Pratt, Elizabeth Banks, Morgan Freeman, Will Ferrell, Will Arnett, Liam Neeson, Jonah Hill.

Στην εξαιρετικά φροντισμένη μεταγλωττισμένη εκδοχή της ταινίας που σκηνοθέτησε η Μαρία Ζερβού ακούγονται οι φωνές των:

Έμμετ ο Σταύρος Σιούλης, Ζόρικη η Τάνια Παλαιολόγου, Βιτρούβιος ο Ντίνος Σούτης, Μεγιστάνας ο Νίκος Νίκας, Καλός και Κακός Αστυνομικός ο Χρήστος Θάνος, Σιδερογένης ο  Γιώργος Πετρόχειλος, Μπάτμαν ο Κωνσταντίνος Κακούρης, Σούπερμαν ο Θανάσης Κουρλαμπάς, Πριγκίπισσα Μονοκερούλα η Στεφανία Φιλιάδη, Μπένι ο Λορέντζος Φραγκούλης,  Αβραάμ Λίνκολν ο Άλκης Ζερβός, Πιλότος ο Γιώργος Φραντζεσκάκης,  Ιππότης ο Θοδωρής Σμέρος, άγαλμα της Ελευθερίας η Σοφία Καψαμπέλη και στον ρόλο του μικρού Φιν ο Βασίλειος Τσιτομενέας.

Υπόθεση: Ο Έμμετ (Κρις Πρατ), ένας κλασικός χαρακτήρας LEGO, θα  θεωρηθεί κατά λάθος ως ο «άνθρωπος-κλειδί» για τη σωτηρία του κόσμου με αποστολή του να σταματήσει έναν τύραννο μάνατζερ. Αυτό όμως είναι ένα ταξίδι για το οποίο ο Έμμετ και η παρέα του είναι εντελώς απροετοίμαστοι! Τα αποτελέσματα είναι τραγικά αστεία αλλά η παρέα των ηρώων μας είναι φυσικό να θριαμβεύσει!

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους με χαρακτήρες Lego είναι μια εξαιρετικά ψυχαγωγική παραλλαγή του Matrix για μικρά παιδιά με πάμπολλες σινεφίλ αναφορές και τη γκεστ συμμετοχή πολλών ηρωικών χαρακτήρων από διάφορα κόμικς. Η ιστορική Δανέζικη εταιρεία παραγωγής των χρωματιστών τούβλων με τα οποία δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει παίξει εξορμά ξανά προς τη δόξα και τα κέρδη με τη συνεργασία του Χόλιγουντ και με μια εμπνευσμένη ξέφρενη περιπέτεια-ύμνο στη διαφορετικότητα από τους δημιουργούς του «Βρέχει κεφτέδες». Τεράστια εμπορική επιτυχία και φαβορί για υποψηφιότητα Oscar animation  του χρόνου.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 20.03.14