Tyskungen (The Hidden Child) – Το Παιδί από τη Γερμανία

Παραγωγή: Σουηδία/Γερμανία - 2013

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Per Hanefjord

Πρωταγωνιστούν: Claudia Galli Concha, Richard Ulfsäter, Eva Fritjofson, Pamela Cortes Bruna, Lennart Jähkel, Amalia Holm Bjelke, Fanny Klefelt, Edvin Endre, Axel Myrberg, Kim Solfeldt, Jakob Oftebro.

Υπόθεση: Η Έρικα Φαλκς είναι επιτυχημένη συγγραφέας παντρεμένη με τον Πάτρικ, πρώην αστυνομικό που εγκατέλειψε την ενεργό δράση, με άδεια πατρότητας, ώστε να βοηθήσει την αγαπημένη του να αφοσιωθεί στη συγγραφή του καινούργιου της μυθιστορήματος. Οι γονείς της Έρικα έχουν σκοτωθεί, μόλις λίγους μήνες πριν, σε ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα. Ένα πρωί, ένας άγνωστος επισκέπτεται την Έρικα και της συστήνεται ως ετεροθαλής αδελφός της - από την ίδια μητέρα. Εκείνη δεν τον πιστεύει και  οργισμένη τον εκδιώκει για να πληροφορηθεί λίγο αργότερα ότι ο άγνωστος βρέθηκε νεκρός.  Γεμάτη υποψίες τώρα αποφασίζει να ψάξει εξονυχιστικά παλιά αντικείμενα της οικογένειας από την εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ανακαλύπτοντας τα ημερολόγια της μητέρας της, κλονίζεται διαβάζοντας για γεγονότα από τη σκοτεινή εκείνη περίοδο που βάζουν σε νέα βάση την ιδέα που είχε για το παρελθόν της ίδιας και της οικογένειάς της. Ταυτόχρονα ο Πάτρικ βρίσκεται μπλεγμένος σε κάποιες περίεργες υποθέσεις φόνων της περιοχής που πυκνώνουν το μυστήριο καθώς τα θύματα των φόνων ανήκαν στον φιλικό περιβάλλον της μητέρας της Έρικα. Έτσι, παρέα με τον σύζυγό της, θα ερευνήσουν την υπόθεση και σύντομα θα βυθιστούν σ’ έναν λαβύρινθο ενοχών και καλά κρυμμένων μυστικών που θα τους μεταφέρουν σχεδόν 50 χρόνια πίσω, στην πιο μαύρη περίοδο της πρόσφατης Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Η Καμίλα Λάκμπεργκ, συγγραφέας φαινόμενο όπως την αποκαλούν, μαζί με τον πρόωρα μακαρίτη Στιγκ Λάρσον και τον Τζο Νέσμπο, αποτελούν τη «χρυσή τριάδα» των σκανδιναβών συγγραφέων, τα θρίλερ των οποίων δημιούργησαν νέο αναγνωστικό ρεύμα  κατά την τελευταία δεκαετία. Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 27.02.14


The Hidden Child / Το παιδί από τη Γερμανία από Odeon