The Spectacular Now – Ονειρεμένο Τώρα

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια:  95 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Κομεντί

Σκηνοθεσία: James Ponsoldt

Πρωταγωνιστούν: Miles Teller, Shailene Woodley, Brie Larson, Masam Holden, Dayo Okeniyi, Kyle Chandler και η Jennifer Jason Leigh.

Υπόθεση: Ο ωραίος Sutter Keely (Miles Teller) είναι τελειόφοιτος λυκείου, γοητευτικός και ψυχή των πάρτι. Εργάζεται παράλληλα σε ένα κατάστημα με αντρικά ρούχα, μια δουλειά που λατρεύει και τον κάνει να μην ανησυχεί για τίποτα και να μην κάνει κανένα σχέδιο για το μέλλον. Όμως είναι και ένας μέλλων αλκοολικός που δεν αποχωρίζεται με τίποτα το ποτήρι με το ουίσκι. Μετά την εγκατάλειψή του από την κοπέλα του καταφεύγει στο ποτό, μεθάει και ξυπνάει σε ένα ξέφωτο, όπου το πρώτο πράγμα που αντικρίζει, όταν ανοίγει τα μάτια του, είναι η Aimee Finicky (Shailene Woodley). Εκείνη είναι διαφορετική: είναι το “καλό κορίτσι”, διαβάζει βιβλία επιστημονικής φαντασίας λίγο πριν κοιμηθεί και, βέβαια, δεν έχει αγόρι. Παρόλο που η Amy κάνει σχέδια για το μέλλον και ο Sutter εξακολουθεί να ζει την απατηλή ψευδαίσθηση της ζωής του, κατά ένα περίεργο τρόπο, έλκονται μεταξύ τους και παρασύρονται.

Μια ιστορία αγάπης μεταξύ εφήβων με διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες που αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Tim Tharp στη μεγάλη οθόνη με τη βοήθεια των σεναριογράφων του (500) Days of Summer. Χωρίς κλισέ απεικονίζεται η ανασφάλεια και η σύγχυση που επικρατούν στην εφηβεία, με μοναδικές ερμηνείες από τους δυο πρωταγωνιστές που τιμήθηκαν με ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Sundance. Η  ταινία είναι επίσης υποψήφια για 2 Independent Spirit Awards, μεταξύ άλλων διακρίσεων.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 20.02.14