The Selfish Giant - Ο Εγωϊστής Γίγαντας

Παραγωγή: Βρετανία - 2013

Διάρκεια: 91 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Clio Barnard

Πρωταγωνιστούν: Conner Chapman, Shaun Thomas, Ralph Ineson, Ian Burfield, Everal Walsh, Sean Gilder, Lorraine Ashbourne, Elliott Tittensor, Rebecca Manley, John Wall, Mohammed Ali, Jamie Michie, Steve Evets, Siobhan Finneran.

Υπόθεση: Βόρεια Αγγλία σήμερα: ο 13χρονος Άρμπορ και ο καλύτερός του φίλος Σουίφτι αποβάλλονται από το σχολείο και περιφερόμενοι γνωρίζουν τον Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν λίγα χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Άρμπορ προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Συγκλονιστική διασκευή του κλασσικού παραμυθιού του Oscar Wilde από μια πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική δημιουργό που μέχρι τώρα είχε ασχοληθεί με το ντοκιμαντέρ και την πανεπιστημιακή διδασκαλία. Η ταινία τιμήθηκε μεταξύ άλλων με το βραβείο των Europa Cinemas  στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών και με το Grand Prix του Φεστιβάλ της Γάνδης, ήταν υποψήφια για BAFTA καλύτερης Bρετανικής ταινίας καθώς επίσης και για 6 British Independent Film Awards.

Διανομή: Strada Films

Στις αίθουσες από 13.02.14