Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά

Παραγωγή: Ελλάδα – 2013

Διάρκεια: 89 λεπτά

Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στέργιογλου, Γιώργος Σουξές, Σύλλας Τζουμέρκας, Θεοδώρα Τζίμου, Μαρία Καλλιμάνη, Λένα Γιάκα, Βασίλης Δημητρούλιας.

Υπόθεση: Ένας μυστηριώδης άνδρας οδηγείται με πολλή μυστικότητα σε ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα. Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό και ο άνδρας τριγυρνάει μόνος του. Μοιάζει να έχει όλο το χρόνο με το μέρος του. Ώσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά…

Ο διάσημος παρουσιαστής οργάνωσε μόνος την εξαφάνισή του για να επιστρέψει θριαμβευτικά όταν κρίνει ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αναμένεται. Τι είναι ο άνθρωπος και τι η εικόνα του είναι ένα θέμα που στραβώνει επικίνδυνα όσο περνάει ο φιλμικός χρόνος και τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

Μια εντυπωσιακότατη αλληγορία για την κρίση ταυτότητας του Δυτικού κόαμου που οι παραπομπές της στη Λάμψη του Κιούμπρικ δικαιώνονται από το σκηνοθετικό στυλ της πρωτοεμφανιζόμενης Ελίνας Ψύκου και την μοναδική ερμηνεία του Χρήστου Στέργιογλου που δίνει το one man show της ζωής του στο ρόλο του Αντώνη Παρασκευά. Όλη η Ελλάδα ένα πρωινάδικο που εκπέμπει σήμα από ένα έρημο ξενοδοχείο. Μια ερμητικά κλειστή ιστορία για μάτια ερμητικά ανοικτά. Βραβείο Work in Progress  στο Κάρλοβι Βάρι το 2012, συμμετοχή έκτοτε σε πολλά φεστιβάλ και βραβεία ερμηνείας, ΠΕΚΚ και Fipresci στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δύσκολο αλλά must. 

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 23.01.14