Saving Mr.Banks – Η Μαγική Ομπρέλα

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία/Αυστραλία - 2013

Διάρκεια: 125 λεπτά

Είδος: Βιογραφική Κομεντί

Σκηνοθεσία: John Lee Hancock

Πρωταγωνιστούν: Emma Thompson, Tom Hanks, Paul Giamatti, Colin Farrell, Annie Rose Buckley, Ruth Wilson, Bradley Whitford, Rachel Griffiths, Kathy Baker, Lily Bigham, B.I.Novak, Jason Schwartzman, , Andy McPhee, Ronan Vibert, Melanie Paxson.

Υπόθεση: Το 1961 ο Walt Disney προσκάλεσε την P.L. Travers, συγγραφέα της “Mary Poppins” στο στούντιό του στο Λος Άντζελες, για να την καταφέρει επί τέλους από κοντά να του παραχωρήσει τα δικαιώματα του αγαπημένου της βιβλίου και του χαρακτήρα του. Επί είκοσι χρόνια και παρά την επιμονή του δαιμόνιου δημιουργού του ποντικού, η ιδιότροπη για να το πούμε κομψά Travers δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για Disney, αλλά ανάγκα και οι θεοί πείθονται όταν φθίνει η πορεία των πωλήσεων και η οικονομική καταστροφή βρίσκεται στην εξώπορτα. Τα παραπάνω επείγοντα δεδομένα την ανάγκασαν να επισκεφθεί για δύο εβδομάδες το Λος Άντζελες, ώστε να μπουν οι βάσεις για την υλοποίηση της ιδέας. Στη διάρκεια του ταξιδιού η συγγραφέας αναπολεί τη δύσκολη παιδική της ηλικία στην Αυστραλία του 1907 και τον ονειροπόλο τραπεζίτη πατέρα της που ήταν πηγή έμπνευσης για τον περίφημο χαρακτήρα του Mr. Banks, την πατρική φιγούρα στη διάσημη ιστορία. Η ταινία επικεντρώνεται στη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο ισχυρές προσωπικότητες μέσα από την οποία τελικά οδηγήθηκε ένα σπουδαίο έργο στη μεγάλη οθόνη.

Πενήντα χρόνια μετά την αριστουργηματική ταινία της Disney, Mary Poppins, που εκτός από τη λατρεία του κοινού απέσπασε 5 Όσκαρ και συνολικά 13 υποψηφιότητες, οι σπουδαίοι Tom Hanks (ιδανικός στον ρόλο του Walt Disney) και Emma Thompson (Φροντιστήριο Βρετανικής κουλτούρας στον ρόλο της συγγραφέως των βιβλίων της Mary Poppins), πρωταγωνιστούν σε αυτή τη συγκινητική βιογραφία που μας ξεναγεί στις συνθήκες δημιουργίας ενός διάσημου  φιλμ. Υποδειγματική ανασύσταση και των 2 εποχών της ταινίας, απολαυστικοί οι ηθοποιοί στους δεύτερους ρόλους, η υποψήφια για Oscar μουσική του Thomas Newman αλλά και τα κοστούμια του Daniel Orlandi  σε ταξιδεύουν σε άλλες πιο ευχάριστες εποχές. Η ταινία είναι υποψήφια για 5 BAFTA και ήταν επίσης υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου ρόλου. Απόλαυση και συγκίνηση για όλη την οικογένεια.  

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 16.01.14