Inside Llewyn Davis

Παραγωγή: ΗΠΑ/Γαλλία - 2013

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Joel & Ethan Cohen

Πρωταγωνιστούν: Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Garrett Hedlund, Justin Timberlake, F. Murray Abraham, Max Casella, Ethan Phillips, Robin Bartlett, Jery Grayson, Jeanine Serralles, Adam Driver, Stark Sands, Jack O’Connell.

Υπόθεση:  Νέα Υόρκη, Γκρίνουιτς Βίλατζ 1961: Εμπνευσμένοι από την πραγματική ιστορία του μουσικού Βαν Ρονκ, οι ιδιοφυείς βραβευμένοι με Όσκαρ αδερφοί Κοέν δημιουργούν τη νέα τους ταινία με φόντο την περίοδο που ξεκινάει δειλά να κάνει την εμφάνισή της η folk (λαϊκή) μουσική και με ήρωα τον μουσικό Λιούιν Ντέιβις (Όσκαρ Άιζακ), ο οποίος αγωνίζεται να κάνει καριέρα στη folk μουσική σκηνή και να βρει την τύχη του μέσα από τα μποέμ καφέ του Γκρίνουιτς Βίλατζ. Όμως το ταλέντο του και οι προσδοκίες του σαμποτάρονται διαρκώς από τις λανθασμένες του επιλογές και τους προσωπικούς του δαίμονες που τον καταδικάζουν σε μια ζωή βασισμένη στις χάρες φίλων και γνωστών.  Σχηματίζοντας έναν αφηγηματικό κύκλο, η ταινία ξεκινά και καταλήγει στο ίδιο κλαμπ όπου γνωρίζουμε για πρώτη φορά τον Λιούιν Ντέιβις, δίνοντάς μας στο ενδιάμεσο ένα μυσταγωγικό ταξίδι στη folk μουσική, με φόντο τον γκρίζο Αμερικάνικο χειμώνα. Ο Όσκαρ Άιζακ στον πρώτο ρόλο παραδίδει μια λιτή και ουσιαστική ερμηνεία. Μουσικός παραγωγός της ταινίας είναι ο πολυπράγμων T-Bone Burnett που έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό ηχητικό συμπλήρωμα σ αυτή την Οδύσσεια χωρίς Ιθάκη ενός βασανισμένου και πριν την ώρα του Καλλιτέχνη. Πέρα από το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, η ταινία είναι υποψήφια για 3 χρυσές σφαίρες, 3 Bafta,  3 Independent Spirit Awards και πολλά άλλα βραβεία, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης Αμερικάνικης Ταινίας από το πολύ σοβαρό American Film Institute και με πλήθος βραβείων Ενώσεων κριτικών.

Με υπέροχες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές και με εμβληματικές παρουσίες στους δεύτερους ρόλους, γεμάτη πάθος, σαρκαστικό χιούμορ, δραματικές ανατροπές και εκατομμύρια κοινωνιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος λεπτομέρειες της εποχής, είναι μια από τις ευτυχέστερες στιγμές στην καριέρα του μεγάλου σκηνοθετικού διδύμου.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 09.01.14