Behind the Candelabra

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Βιογραφία

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

Πρωταγωνιστούν: Michael Douglas, Matt Damon, Dan Aykroyd, Rob Lowe, Debbie Reynolds, Scott Bakula, Tom Papa, Nicky Katt, Cheyenne Jackson.

Υπόθεση: Πριν από τον Έλβις, τον Έλτον Τζον, τη Madonna και τη Lady Gaga, ήταν ο Λιμπεράτσε: ένας βιρτουόζος πιανίστας, μοναδικός performer και λαμπρός star της TV  και της σκηνής. Το όνομά του, συνώνυμο με το σόου, την ακραία πολυτέλεια αλλά και τα κηροπήγια, έγινε γνωστό σε κάθε άκρη του πλανήτη και στη 40χρονη καριέρα του απέκτησε ένα πιστό και φανατικό κοινό. Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα του εραστή του Λιμπεράτσε Σκοτ Θόρσον και επικεντρώνεται στην προσωπική ζωή τους από την πρώτη τους συνάντηση στο Hilton του Las Vegas μέχρι τον πικρό χωρισμό που τους έφερε στα δικαστήρια και στους προβολείς της δημοσιότητας.

Ο Λιμπεράτσε γεννήθηκε το 1919 στις ΗΠΑ, από μητέρα Πολωνέζα και πατέρα Ιταλό, και ανάμεσα στις δεκαετίες ’50 και ’70 έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος showman στον κόσμο. Οι συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταινίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις του δημιούργησαν ένα φανατικό, κατά βάση γυναικείο κοινό. Από το 1952 η φήμη του απογειώθηκε με την τηλεοπτική σειρά “The Liberace Show”, που έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές της δεκαετίας του 50 στην Αμερική και τον οδήγησε σε sold out live εμφανίσεις, αρχικά στο Madison Square Garden και στη συνέχεια στο Λας Βέγκας και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου ο Λιμπεράτσε έπαιζε πιάνο, τραγουδούσε, χόρευε, και αστειευόταν με το κοινό. Την προσωπική του ζωή την κράτησε μακριά από τους προβολείς και αρνήθηκε την ομοφυλοφιλία του μέχρι το τέλος.

Ρεσιτάλ ερμηνειών από τους Μάικλ Ντάγκλας και Ματ Ντέημον στους ρόλους του ανορθόδοξου ζευγαριού που τιμήθηκαν με Emmy. Η αποθέωση του cult και του kitsch από έναν από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες σε μια ταινία που γυρίστηκε αρχικά για την καλωδιακή τηλεόραση αλλά η καλλιτεχνική της αξία και ο θρίαμβος στα Emmy την έφεραν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Διανομή: Hollywood Entertainment

Στις αίθουσες από 05.12.13