Lemale et ha'halal (Fill The Void) – Στο Κενό της

Παραγωγή: Ισραήλ - 2012

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Rama Burshtein

Πρωταγωνιστούν: Hadas Yaron, Yiftach Klein, Irit Sheleg, Chayim Sharir, Razia Israeli, Hila Feldman, Renana Raz, Yael Tal, Michael David Weigl, Ido Samuel, Neta Moran, Melech Thal.

Υπόθεση: Η ιστορία μιας χασιδικής οικογένειας από το Τελ Αβίβ. Η 18χρονη Σίρα, είναι η μικρότερη κόρη και πρόκειται σύντομα να παντρευτεί έναν νεαρό άνδρα της ίδιας ηλικίας και κοινωνικής τάξης, τον οποίο έχει επιλέξει γι’ αυτή η οικογένεια της. Όπως είναι αναμενόμενο για τα κορίτσια της ηλικίας της και της κοινότητας της, το γεγονός του επερχόμενου γάμου της είναι για την Σίρα ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Η ίδια είναι προετοιμασμένη και ενθουσιασμένη, έστω κι αν δεν έχει γνωρίσει ακόμα από κοντά τον μελλοντικό της σύζυγο. Όταν όμως η 28χρονη αδελφή της Εσθήρ πεθαίνει κατά τη διάρκεια του τοκετού στο πρώτο της παιδί, το πένθος και ο πόνος της απρόσμενης οικογενειακής τραγωδίας οδηγούν στην αναβολή των γαμήλιων σχεδίων. Το μόνο γεγονός που φέρνει ευτυχία στο σπίτι είναι ότι το μωρό κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Σύντομα, ένα άλλο θρησκευτικό έθιμο διαταράσσει τη ζωή της οικογένειας: ο χήρος πατέρας του μωρού είθισται να παντρεύεται σύντομα, όχι μόνο για να έχει σύντροφο, αλλά και για να μεγαλώσει το παιδί με μητέρα. Γρήγορα, ο Γιόχαϊ, ο χήρος άνδρας της Εσθήρ έχει πρόταση να παντρευτεί μια χήρα από το Βέλγιο. Ωστόσο, όταν η μητέρα της Εσθήρ, αντιλαμβάνεται ότι ο γαμπρός της σκέφτεται να φύγει από τη χώρα και να πάρει μακριά το μονάκριβο εγγόνι της του αντιπροτείνει να παντρευτεί την άλλη της κόρη.

Η Σίρα καλείται να αποφασίσει αν θα παντρευτεί τον άντρα της αδερφής της, ώστε να μεγαλώσει το παιδί  με μία μητέρα από τη φυσική του οικογένεια ή αν θα κάνει αυτό που λέει η καρδιά της…

Πολυβραβευμένο στο Ισραήλ κινηματογραφικό ντεμπούτο για τη νεαρή Ράμα Μπέρσταιν που ενδέχεται να φιγουράρει στη φετινή 5άδα των υποψήφιων για Όσκαρ ξενόγλωσσων ταινιών.

Διανομή: Strada Films

Στις αίθουσες από 14.11.13