All is Lost – Όλα Χάθηκαν

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 100 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: J.C.Chandor

Πρωταγωνιστούν: Robert Redford

Υπόθεση: Κάπου στον Ινδικό Ωκεανό σε ένα μοναχικό ταξίδι, ένας ηλικιωμένος αλλά με εξαιρετική φυσική κατάσταση ιστιοπλόος, ξυπνάει για να ανακαλύψει ότι το κότερό του πλέει έρμαιο στη μέση του ωκεανού μετά από σύγκρουση με κοντέινερ πλοίου.

Με τα όργανα πλοήγησης και τον ασύρματο χαλασμένα, ο άνδρας πλέει, άθελά του, κατευθείαν στην καρδιά μιας καταιγίδας. Παρά την επιτυχία του να μπαλώσει το ρήγμα στο σκαρί, το ναυτικό του ένστικτο και τη δύναμη που ξεπερνά την ηλικία του, ο άνδρας μόλις και μετά βίας επιβιώνει της τρικυμίας.

Χρησιμοποιώντας μόνο έναν εξάντα και ναυτικούς χάρτες για να χαρτογραφήσει τη διαδρομή του, αναγκάζεται να αφεθεί στα ρεύματα του ωκεανού για να τον μεταφέρουν σε ένα θαλάσσιο δρόμο, ελπίζοντας να συναντήσει ένα διερχόμενο σκάφος. Μα με τον ανελέητο ήλιο, τους καρχαρίες γύρω του και τις πενιχρές προμήθειές του να τελειώνουν, ο πάντα επινοητικός ναύτης σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη θνητότητά του.

Ο θρυλικός Ρόμπερτ Ρέντφορντ αναλαμβάνει ολομόναχος το βάρος μιας ταινίας που πραγματεύεται τη μάχη του ανθρώπου με τη φύση για την επιβίωσή του.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον υποψήφιο για Όσκαρ Τζέι Σι Τσάντορ (Margin Call). Μια καθηλωτική χωρίς καθόλου σχεδόν διαλόγους κινηματογραφική εμπειρία που αποσπά διθυραμβικές κριτικές όπου προβάλλεται.

Διανομή: Audiovisual

Στις αίθουσες από 07.11.13