Riddick

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία - 2013

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: David Twohy

Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Jordi Mollà, Matt Nable, Katee Sackhoff, Dave Batista, Bokeem Woodbine, Raoul Trujillo και ο Karl Urban.

Υπόθεση: Νομίζοντας ότι είναι νεκρός ο Riddick εγκαταλείπεται σε έναν πλανήτη που τον ψήνει ο ήλιος και φαίνεται ακατοίκητος. Μόλις συνέρχεται όμως, βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται για την επιβίωσή του ενάντια σε άγρια αρπακτικά πιο θανατηφόρα από όποιον άνθρωπο έχει αντιμετωπίσει. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει είναι να ενεργοποιήσει ένα φάρο έκτακτης ανάγκης και να ειδοποιήσει μισθοφόρους που γρήγορα φθάνουν στον πλανήτη προς αναζήτησή του. Το πρώτο διαστημόπλοιο που φτάνει φέρνει μια νέα γενιά μισθοφόρων, πιο θανατηφόρων και βίαιων, ενώ το δεύτερο κυβερνάται από έναν άνθρωπο για τον οποίο η εξόντωση του Riddick είναι προσωπική υπόθεση. Με τον χρόνο να τελειώνει και μια τρομακτική καταιγίδα να πλησιάζει στον ορίζοντα, οι διώκτες του Riddick δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον πλανήτη χωρίς το κεφάλι του ως τρόπαιο...

Οι νέες περιπέτειες του διαστημικού μισθοφόρου με τη μορφή του δυναμικού «άσχημου» Vin Diesel μετά τα Pitch Black (2000) και The Chronicles of Riddick (2004) από τον εξειδικευμένο στο είδος σκηνοθέτη-σεναριογράφο David Twohy, ακολουθούν την ίδια πετυχημένη μέχρι στιγμής εισπρακτική πορεία.

Διανομή: Audiovisual

Στις αίθουσες από 17.10.13