Night Train To Lisbon -Νυχτερινό Τρένο Για τη Λισαβόνα

Παραγωγή: Γερμανία/Ελβετία/Πορτογαλία - 2013

Διάρκεια: 111 λεπτά

Είδος: Ρομαντικό Δράμα Μυστηρίου

Σκηνοθεσία: Bille August

Πρωταγωνιστούν: Jeremy Irons, Mélanie Laurent, Jack Huston, Martina Gedeck, Bruno Ganz,  Christopher Lee, Lena Olin, Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Marco d'Almeida, August Diehl, Beatriz Batarda, Burghart Klaußner, Filipe Vargas, Adriano Luz.

Υπόθεση:  Μια γυναίκα που αποπειράται να αυτοκτονήσει ένα κρύο πρωινό στη Βέρνη, το βιβλίο ενός Πορτογάλου συγγραφέα μέσα στο παλτό της κι ένα εισιτήριο τρένου για τη Λισαβόνα κρυμμένο μέσα στις σελίδες του ανατρέπουν ολοκληρωτικά τη συμβατή καθημερινότητα του καθηγητή Λατινικών, Ράιμουντ Γκρεγκόριους (Τζέρεμι Άιρονς). Χωρίς κι ο ίδιος σχεδόν να το έχει συνειδητοποιήσει, βρίσκεται στη Λισαβόνα να αναζητά τα ίχνη ενός Πορτογάλου γιατρού και συγγραφέα, του Αμαντέου ντε Πράντου. Ακολουθώντας τα ίχνη του, ο Ράιμουντ θα ανακαλύψει ένα τραγικό ερωτικό τρίγωνο με φόντο το πιο σκοτεινό κομμάτι της σύγχρονης Πορτογαλικής ιστορίας, την δικτατορία του Αντόνιο Σαλαζάρ. Μελετώντας το έργο του Ντε Πράντου ο Ράιμουντ θα παρασυρθεί σε ένα προσωπικό ταξίδι πέρα από το χρόνο, θέτοντας θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα αλλά και αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα του έρωτα, ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανιστεί απρόσκλητος.

Αγγλόφωνη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή που μεταφέρει στην οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Πασκάλ Μερσιέ, με όλα τα καλά μιας πλούσιας παραγωγής, με έναν αναγνωρισμένης αξίας πρωταγωνιστή, πολλές καλλιτεχνικές φιλοδοξίες αλλά και εμφανή τη δυσκολία του πολυβραβευμένου και πάλαι ποτέ τρομερού παιδιού του Σκανδιναβικού σινεμά να συμμαζέψει το ετερόκλητο καστ και να ζωντανέψει την πολυπλοκότητα του Ευρωπαϊκού φιλοσοφικού πνεύματος. Ο Τζέρεμι Αϊρονς όμως είναι ένας πολύ μα πάρα πολύ καλός λόγος για να εμπλακεί ο θεατής στις πνευματικές αναζητήσεις του καθηγητή Γκρεγκόριους. Για ρομαντικούς και καλαίσθητους θεατές.

Διανομή: Hollywood Entertainment

Στις αίθουσες από 03.10.13