The Company You Keep - Ο Κανόνας της Σιωπής

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος: Πολιτικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Robert Redford

Πρωταγωνιστούν: Robert Redford, Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Jackie Evancho, Brendan Gleeson, Brit Marling, Anna Kendrick, Terrence Howard, Richard Jenkins, Nick Nolte, Sam Elliott, Stephen Root, Keegan Connor Tracy, Stanley Tucci, Chris Cooper.

Υπόθεση: Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) επιφανής δικηγόρος στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης, που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει μια μικρή κόρη την οποία μεγαλώνει μόνος του, έχει ένα μυστικό: την πραγματική του ταυτότητα, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που αποκαλύπτεται από ένα φιλόδοξο νεαρό δημοσιογράφο τον Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), και φέρνει τον κόσμο του πάνω-κάτω.  Γιατί εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία της οργάνωσης, ο Τζιμ καταζητείται για φόνο. Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος Τζιμ Γκραντ, πρέπει τώρα να τραπεί και πάλι σε φυγή. Εξαιτίας του νεαρού και επίμονου δημοσιογράφου, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ ο Γκραντ προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του. Από την άλλη ο νεαρός Σέπαρντ κατανοεί τη σημασία της δημοσιογραφικής του αποκάλυψης και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να επωφεληθεί. Ψάχνει βαθιά στο παρελθόν της οργάνωσης, παρά τις προειδοποιήσεις του αρχισυντάκτη του και τις απειλές του FBI, και παρακολουθεί στενά κάθε βήμα του Γκραντ που αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη  της οργάνωσης. Στην πορεία όμως ο νεαρός ρεπόρτερ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία. Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα για 30 χρόνια. Όταν οι δύο τους έρχονται αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο στο Μίσιγκαν, θα πρέπει να βρουν τρόπο να συμφιλιωθούν με το ποιοι πραγματικά είναι και τι θέλουν από τη ζωή…

Μια εμβληματική φυσιογνωμία του Χόλιγουντ, ο ιδρυτής και ψυχή του Sundance και βραβευμένος με Όσκαρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ (Ordinary People, Quiz Show) σκηνοθετεί και διευθύνει ένα all star καστ σε μια πολιτική ιστορία με πολλές ίντριγκες που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νιλ Γκόρντον.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 11.07.13


Ο Κανόνας της Σιωπής (The Company You Keep...