World War Z – Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ/Μάλτα - 2013

Διάρκεια: 116 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Marc Forster

Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz, James Badge Dale, Ludi Boeken, Matthew Fox, Fana Mokoena, David Morse, Elyes Gabel, Peter Capaldi, Pierfrancesco Favino, Ruth Negga, Moritz Bleibtrau, Sterling Jerins, Abigail Hargrove, Fabrizio Zacchare Guido, David Andrews, John Gordon Sinclair, Gregory Fitoussi, Konstantin Khabenskiy, Michiel Huisman, Ernesto Cantu, Vicky Araico.

Υπόθεση: Ο Τζέρι Λέην, ειδικός συνεργάτης του ΟΗΕ και κάτοικος Φιλαδέλφειας, εξορμά στα πέρατα της υφηλίου για να βρει το αντίδοτο και να σώσει την ανθρωπότητα από μια φρικαλέα επιδημία ενός μυστηριώδους και μεταδοτικού ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε άψυχα και επιθετικά σαρκοφάγα όντα που πλημμυρίζουν τους δρόμους όλων των μεγαλουπόλεων μετατρέποντας σε ερείπια τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε.

Μεγαλειώδες, θεαματικό και διακριτικά βίαιο το φιλμ του Μαρκ Φόρστερ κάθε άλλο παρά αφήνει να φανούν τα ίχνη από τις σεναριακές περιπέτειές του καθοδόν προς τη μεγάλη οθόνη. Με αρκετές μετατροπές και παραλείψεις από το ομώνυμο best seller του Μαξ Μπρουκς στο οποίο βασίζεται και με τις αναπόφευκτες συμβάσεις μιας διεθνούς υπερπαραγωγής, ήδη γνωρίζει εισπρακτική αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία. Ο Μπραντ Πιτ αποδεικνύεται στιβαρός action hero που παίρνει επάνω του όλη την δράση. Εξαιρετικά εφέ και επιτυχημένο διεθνές casting.

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 27.06.13


World War Z - trailer HD  (2013) Marc Forster... από myfilm-gr