Les Saveurs Du Palais – Υψηλή Μαγειρική

Παραγωγή: Γαλλία - 2012

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Κομεντί    

Σκηνοθεσία: Christian Vincent

Πρωταγωνιστούν: Catherine Frot, Jean D’Ormesson, Hippolyte Girardot, Arthur Dupont,  Jean-Marc Roulot, Brice Fournier, Arly Jover, Joe Sheridan, Philippe Uchan, Laurent Poitrenaux, Hervé Pierre, Manuel Le Lièvre, Thomas Chabrol.

Υπόθεση: Η Ορτάνς Λαμπορί, μια γνωστή σεφ από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από την θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του, αλλά και αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του, στο Προεδρικό Μέγαρο της Σενς Ελυζέ.

Παρόλο τον ανταγωνισμό και τη ζήλεια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της η Ορτάνς γρήγορα επιβάλλεται. Η αυθεντικότητα της μαγειρικής της σύντομα γοητεύει τον Πρόεδρο, αλλά οι διάδρομοι του Μεγάρου κρύβουν παγίδες…

Η ταινία είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ντανιέλ Ντελπές  «Το βιβλίο της μαγειρικής μου από το Περιγκόρντ στο Ελυζέ», που αφηγείται την αληθινή ιστορία της προσωπικής μαγείρισσας του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν.

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τη σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιό Κατρίν Φρο που της έφερε υποψηφιότητα για Σεζάρ  α΄γυναικείου ρόλου. Ο Ζαν ντ’ Ορμεσόν, που ενσαρκώνει τον Πρόεδρο Μιτεράν στην ταινία, δεν είναι ηθοποιός αλλά Γάλλος διανοούμενος που γνώριζε καλά τον μακαρίτη Πρόεδρο, με τον οποίο συζητούσαν φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα και μάλιστα υπήρξε ένας από τους επικριτές του.

Διανομή: Filmtrade με τη συνεργασία της Σπέντζος Φιλμς

Στις αίθουσες από 27.06.13


Υψηλή Μαγειρική (Les saveurs du Palais / Haute... από myfilm-gr