Before Midnight – Πριν τα Μεσάνυχτα

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 108 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Κομεντί      

Σκηνοθεσία: Richard Linklater

Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Walter Lassaly, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Ξένια Καλογεροπούλου, Πάνος Κορώνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ariane Labed, Jennifer & Charlotte Prior, Γιώτα Αργυροπούλου.

Υπόθεση: Καλοκαίρι. Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Μια πτήση φεύγει και μια ταινία απογειώνεται. Οι χαρισματικοί Ethan Hawke και Julie Delpy επιστρέφουν στους ρόλους των Jesse και Celine και μοιράζονται μαζί μας το τρίτο μέρος μιας ξεχωριστής ιστορίας αγάπης. Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στα υπέροχα και ανεπιτήδευτα τοπία της Πύλου, της Κορώνης και της Μεσσηνιακής Μάνης, η τρίτη ταινία της ρομαντικής και φιλοσοφημένης σειράς αποτελεί την πιο αναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού. Η παραγωγή αυτή τη φορά  ανήκει στην διεθνή ελληνική εταιρεία Faliro House του πολυπράγμονα Χρήστου Κωνσταντακόπουλου που γνωρίζει πολύ καλά πώς να αποδώσει τη γλυκιά μαγεία του Μεσσηνιακού φωτός.

Μετά τη Βιέννη (Πριν το Ξημέρωμα) και το Παρίσι (Πριν το Ηλιοβασίλεμα), η κάμερα του Richard Linklater περιπλανιέται παρέα με τους πρωταγωνιστές από το σπίτι του αείμνηστου περιηγητή συγγραφέα Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη μέχρι την Πύλο και την Κορώνη.  Σε αυτή τη γραφική διαδρομή, με φόντο το εκθαμβωτικό Πελοποννησιακό τοπίο του καλοκαιριού, το δημιουργικό τρίο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών μας αποκαλύπτει με αμεσότητα τι επιφυλάσσει η ζωή για το ιδιαίτερο αυτό ζευγάρι.

Τα μεγάλα μονοπλάνα που ξεχειλίζουν από εκπληκτικούς διάλογους –χαρακτηριστικά της σκηνοθετικής μαεστρίας του Linklater, οι καλοδουλεμένες  ατάκες που ακούγονται αυτοσχέδιες αλλά στην πραγματικότητα είναι καρπός μιας ιδιαίτερης συγγραφικής διαδικασίας και η φυσικότητα των πρωταγωνιστών που μοιάζουν γεννημένοι για τους ρόλους τους είναι τα ακαταμάχητα όπλα αυτής της γοητευτικής ταινίας που αιχμαλωτίζει λίγο πριν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της ζωής ενός ζευγαριού. Η πιο ελληνική (με όλη τη σημασία της λέξης) αμερικάνικη ταινία που είδατε ποτέ.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 13.06.13