Infancia Clandestina – Με Λένε Ερνέστο

Παραγωγή: Αργεντινή/Ισπανία/Βραζιλία - 2012

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό  

Σκηνοθεσία: Benjamin Avila

Πρωταγωνιστούν: Natalia Oreiro, Ernesto Alterio, Cesar Troncoso, Cristina Banegas, Teo Gutierrez Moreno, Mayana Neiva, Douglas Simon, Violeta Palukas, Candelaria Irigoyen.

Υπόθεση: Αργεντινή, 1979. Έπειτα από πολλά χρόνια στην εξορία κυνηγημένη από τη Χούντα ως Αντιστασιακή, η οικογένεια του δωδεκάχρονου Χουάν επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες με καινούργιες, πλαστές ταυτότητες. Οι γονείς του Χουάν μαζί με τον θείο Μπέτο, μέλη της οργάνωσης των Μοντονέρος που εξακολουθεί να μάχεται κατά της σκληρής δικτατορίας που κυβερνά ακόμη τη χώρα, έχουν κυνηγηθεί αλύπητα λόγω των δραστηριοτήτων τους. Γι’ αυτό έξω από το σπίτι και στο σχολείο, ο ανήλικος μαθητής έχει άλλο όνομα… Εκεί όλοι τον ξέρουν ως Ερνέστο – ένα όνομα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει, καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια της οικογένειάς του. Η γνωριμία του με την συμμαθήτριά του Μαρία θα αποτελέσει την αρχή για μια ιδιότυπη, δυνατή σχέση μεταξύ τους.

Όπως λέει ο δημιουργός της ταινίας «Από την ημέρα που αποφάσισα να γίνω σκηνοθέτης, ήθελα να πω αυτή την ιστορία: την ιστορία μου. Δεν είχα σκοπό να κάνω μια αυτοβιογραφία, ήθελα όμως να δημιουργήσω, να χτίσω πάνω στις παιδικές μου αναμνήσεις και να κάνω μια ταινία γύρω από το πρώτο σκίρτημα της αγάπης, έναν παιδικό έρωτα που εκτυλίσσεται στη διάρκεια της αργεντίνικης δικτατορίας που κράτησε από το 1976 μέχρι το 1983». Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε με σωρεία βραβείων και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Διανομή: Videorama Films

Στις αίθουσες από 18.04.13


ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΡΝΕΣΤΟ ((Infancia clandestina) greek subs από thevideorama