Hyde Park on Hudson – Σαββατοκύριακο στο Χάϊντ Παρκ

Παραγωγή: Βρετανία - 2012

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Κομεντί      

Σκηνοθεσία: Roger Michell

Πρωταγωνιστούν: Bill Murray, Laura Linney, Olivia Williams, Samuel West, Olivia Colman, Elizabeth Marvel, Elizabeth Wilson, Martin McDougall, Eleanor Bron, Andrew Havill, Nancy Baldwin.

Υπόθεση: Το 1939, ο Πρόεδρος Ρούζβελτ και η σύζυγός του Έληνορ φιλοξενούν το βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας στο σπίτι τους στην πόλη Χάιντ Παρκ, κοντά στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας Βρετανός μονάρχης επισκέπτεται την Αμερική: η Αγγλία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πολεμικής σύρραξης με τη Γερμανία, και το Βασιλικό Ζεύγος αναζητά απεγνωσμένα την υποστήριξη του πολιτικά αντίθετου Ρούζβελτ. Οι διεθνείς σχέσεις όμως περνούν μέσα από την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων του Προέδρου, καθώς η μητέρα, η σύζυγος και οι ερωμένες του συνωμοτούν, με αποτέλεσμα το σαββατοκύριακο να μείνει αξέχαστο στο βασιλικό ζεύγος. Μέσα από τα μάτια της Ντέιζι (Λόρα Λίνεϊ), της γειτόνισσας και ερωμένης του Ρούζβελτ, ξετυλίγεται η ιδιαίτερη σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο έθνη αλλά και το αιώνιο μυστήριο του έρωτα και της φιλίας.

Ο δημιουργός του Notting Hill μπλέκει με δεξιοτεχνία τον Ιδιωτικό Βίο με τα Δημόσια Αξιώματα και παραδίδει μια ποιοτική κομεντί για τις απαρχές ενός πολέμου και τις συμμαχίες που δημιουργήθηκαν με φόντο το κρεβάτι ενός Αμερικανού Προέδρου. Πάντα επίκαιρο.

Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για τον απολαυστικό Μπιλ Μάρεϊ στο ρόλο του Προέδρου.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 14.03.13


Hyde Park on Hudson - Official Trailer HD... από myfilm-gr