Oz The Great and Powerful - Οζ Μέγας και Παντοδύναμος (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 127 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας     

Σκηνοθεσία: Sam Raimi

Πρωταγωνιστούν: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Zach Braff, Bill Cobbs, Joey King, Tony Cox, Stephen Hart, Abigail Spencer, Bruce Campbell, Ted Raimi, Tim Holmes, Toni Wynne, Rob Crites.

Υπόθεση: Ο Όσκαρ Ντιγκς είναι ένας πανέξυπνος ταχυδακτυλουργός που δουλεύει σε ένα περιπλανώμενο τσίρκο χαμένο κάπου στη σκόνη του Κάνσας. Αναζητώντας νέες περιπέτειες αποφασίζει μια μέρα να ανέβει σε ένα αερόστατο για να πάει να βρει τη μαγική χώρα του Οζ.   Όταν καταφθάνει στο Οζ φήμη και δόξα τον περιμένουν και του χαρίζονται απλόχερα κι ενώ όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν τέλεια σύντομα τα πράγματα αλλάζουν όταν έρχεται αντιμέτωπος με τρεις πανίσχυρες μάγισσες. Η Θεοδώρα που στην αρχή είναι καλή και όμορφη αλλά γρήγορα παρασύρεται από την αδελφή της, τη σκοτεινή Εβανόρα κυρίαρχο της Σμαραγδένιας Πόλης, και μετατρέπεται  στην Κακιά Μάγισσα με το σκουπόξυλο και η καλή Γκλίντα, κόρη του δολοφονημένου μάγου του Οζ, τον βάζουν στο στόχαστρο, η καθεμιά για το δικό της σκοπό, προσπαθώντας να ανακαλύψουν εάν είναι αυτός που προορίζεται να γίνει ο Μέγας Μάγος του Οζ. Ο διστακτικός Όσκαρ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μαγικές τους προκλήσεις και να αποδείξει την αξία του, επιστρατεύοντας τα καλύτερα ταχυδακτυλουργικά κόλπα που γνωρίζει. Στην πορεία θα μεταμορφωθεί στον πανίσχυρο μάγο της μαγικής αυτής χώρας αλλά και σε καλύτερο άνθρωπο.

Με διακόσια εκατομμύρια δολάρια προϋπολογισμό, πολύχρωμες τρισδιάστατες εικόνες και ένα ταιριαστό και πολυτάλαντο καστ ο ευφάνταστος και ευαίσθητος δημιουργός του Spiderman επιστρατεύει ξανά τις «μαγικές» του δυνάμεις για να δημιουργήσει μια πρωτότυπη εισαγωγή στις ιστορίες του Λ. Φρανκ Μπάουμ για τη μαγική χώρα του Οζ, τη χώρα που τόσο αγάπησε η μικρή Ντόροθι το 1939 και μαζί της από τότε τα παιδιά όλου του κόσμου. Και ποιος άλλος καλύτερος να ντύσει με μουσική τη μαγεία από τον υπέροχο Ντάνι Έλφμαν. Μαγεία και μεγάλο θέαμα για τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 07.03.13


ΟΖ ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ (OZ THE GREAT AND... από FeelgoodEntertainment