Αρνάκι φρικασέ με μαρούλια

Υλικά για 4-5 μερίδες

1 κιλό αρνί από σπάλα ή στήθος

300 φρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 μαρούλια

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 κούπα βούτυρο

2 λεμόνια

2 αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Κόψτε το κρέας σε μερίδες μέτριες και πλύντε το. Βάλτε το σε κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις πιει το νερό του, προσθέστε το βούτυρο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε για λίγο το μαγείρεμα ώσπου να μαραθούν τα κρεμμυδάκια, χωρίς να ξανθύνουν. Το κρέας δεν πρέπει να καβουρντιστεί αλλά να παραμείνει άσπρο. Προσθέστε 2 κούπες νερό και αφήστε το να σιγοβράσει.

2. Πλύντε τα μαρούλια και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα. Όταν το αρνάκι έχει ψηθεί, προσθέστε τα να πάρουν μια δυο βράσεις με το κρέας.

3. Κατεβάστε το από τη φωτιά και ετοιμάστε το αυγολέμονο. Χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε λίγο λίγο το χυμό των λεμονιών. Πάρτε 1-2 κούπες ζουμί από το φαγητό και προσθέστε το και αυτό λίγο λίγο. Αδειάστε το αυγολέμονο στο φαγητό και κουνήστε την κατσαρόλα να ανακατευτεί με το περιεχόμενο.