Zero Dark Thirty

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  157 λεπτά

Είδος: Πολιτικό Δράμα    

Σκηνοθεσία: Kathryn Bigelow

Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, Jason Clarke, Joel Edgerton, Mark Strong, Jennifer Ehle, Kyle Chandler, Chris Pratt, Taylor Kinney, Édgar Ramírez, Mark Duplass, Frank Grillo, Stephen Dillane, Fares Fares, Harold Perrineau, Reda Kateb, James Gandolfini, Fredric Lehne, Scott Adkins, Mark Valley, Ricky Sekhon, John Barrowman, Christopher Stanley.

Υπόθεση: Το “Zero Dark Thirty” (πρόκειται περί στρατιωτικού όρου για το σκοτάδι της νύχτας, καθώς και για τα 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα) ώρα που η Ομάδα Seal του Ναυτικού πάτησε το πόδι της στο οίκημα που έκρυβε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, σηματοδοτεί την πιο φιλόδοξη, αλλά και περιβόητη λόγω των ιδεολογικών χειρισμών της όσον αφορά τα βασανιστήρια, παραγωγή της μοναδικής βραβευμένης με Όσκαρ σκηνοθέτιδας Κάθριν Μπίγκελοου μέχρι σήμερα.

Η ιστορία του κυνηγιού και της εξόντωσης του πλέον διαβόητου τρομοκράτη όλων των εποχών περιγράφεται μέσα από τα μάτια της Μάγια, μιας νεαρής πράκτορα της CIA που εξειδικεύεται στον εντοπισμό και την εξόντωση τρομοκρατών. Με τη διακριτική ερμηνεία της Τσάστεϊν, ο χαρακτήρας της Μάγια, ο οποίος βασίζεται σε αληθινό πρόσωπο, γίνεται το ιδανικό όχημα του σεναριογράφου και δημοσιογράφου Μαρκ Μπόαλ για τη δραματοποίηση ενός πρόσφατου πραγματικού γεγονότος. Το πορτρέτο της εξέλιξής της από την αθωότητα στη φρικαλέα αποφασιστικότητα αποπειράται να παραλληλίσει την εξέλιξη του Αμερικάνικου έθνους που παλεύει να συμβιβαστεί με την αδυσώπητη λογική της τρομοκρατίας.

5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, χρυσή σφαίρα ερμηνείας για τη Τζέσικα Τσάστεϊν για μια ταινία που ούτως ή άλλως έχει προκαλέσει θύελλα στην Αμερική.

Διανομή: Audio Visual

Στις αίθουσες από 21.02.13


Zero Dark Thirty - trailer #2 HD (2012) Kath