Hitchcock -Χίτσκοκ

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  98 λεπτά

Είδος:  Βιογραφικό Δράμα 

Σκηνοθεσία: Sacha Gervasi

Πρωταγωνιστούν: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johannson, Danny Huston, Toni Colette, Michael Stuhlbarg, Michael Wincott, Jessica Biel, James D’Arcy, Kurtwood Smith, Raplh Macchio, Wallace Langham, Kai Lennox, Richard Portnow, Tara Summers.

Υπόθεση: «Πίσω από το έργο ενός σπουδαίου άντρα βρίσκεται πάντα μια δυναμική γυναίκα»! Ξεκινώντας από το παραπάνω ρητό ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σάσα Τζερβάζι τολμά να ρίξει φως στην ταραγμένη σχέση μιας μεγαλοφυίας όπως ο μαιτρ του σασπένς Χίτσκοκ και του αφανούς ήρωα πίσω από τα φώτα και τις κάμερες, της συζύγου του Άλμα Ρέβιλ  που επηρέασε την προσωπικότητα και τις ταινίες του όσο κανείς άλλος. Στο φόντο τα γυρίσματα του κλασικού Ψυχώ και η ξανθιά και πανέμορφη φαντασίωση του μαιτρ, Τζάνετ Λι. Το σινεμά γυρίζει τους προβολείς του προς τα μέσα για να μας παρουσιάσει τη δύναμη που οδηγεί τα μεγάλα έργα τέχνης και τις μικρές στιγμές μεγάλων ανθρώπων. Μετά τον Πικάσο και το Νίξον ο Αντονι Χόπκινς αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το πορτραίτο ακόμη ενός σημαντικού ανθρώπου και  θρύλου της 7ης τέχνης που υπήρξε διάσημος για το προσωπείο του σαρκαστικού χιουμορίστα με το οποίο κάλυπτε τον ανήσυχο,  για να το θέσουμε κομψά, ψυχισμό του.

Η πρωταγωνίστρια Έλεν Μίρεν, η βραβευμένη με Όσκαρ «Βασίλισσα», άνετα έφθασε στις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Bafta  ενώ το εντυπωσιακό Make Up της ταινίας είναι επίσης υποψήφιο για Bafta αλλά και για Oscar.

Διανομή: Odeon Films

Στις αίθουσες από 07.02.13


Hitchcock /  Χίτσκοκ από Odeon