New Faces | Singers - Nikos Antoniadis

Ο Νίκος Αντωνιάδης γεννήθηκε στο Duisburg της Γερμανίας. Στην ηλικία των 5 ετών ήρθε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στην Δράμα αφού κατάγεται από το Χρυσοκέφαλο της Δράμας.

Από την ηλικία των 7 ετών άρχισε να ασχολείται με την μουσική, μιας και η περιέργεια του και η αγάπη του για αυτή την τέχνη τον ώθησαν να μάθει αρκετά μουσικά όργανα όπως κιθάρα, κρουστά, drums, πλήκτρα κ.α. Σε όλα τα όργανα είναι αυτοδίδακτος, καθώς τα παιδικά του χρόνια δεν του επέτρεψαν να πάει σε κάποια μουσική σχολή / ωδείο μιας και μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο της Δράμας.

Από μικρός ασχολούμενος δυνατά με την μουσική κατάφερε και ανέβηκε στην σκηνή ως τραγουδιστής επαγγελματικά πλέον, διανύοντας σήμερα τον 13ο χρόνο του. Έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές – πίστες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα όπως Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Λάρισα, Ηγουμενίτσα, Καρδίτσα, Βόλο κ.α. αλλά και στο εξωτερικό όπως Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία. Επίσης έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές είτε με θέμα μουσικής είτε ως καλεσμένος σε Life Style εκπομπές. 

Στις αρχές του 2010 κυκλοφόρησαν σε ράδιο και ιντερνέτ τα πρώτα του δύο πρόμο τραγούδια ‘’ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ‘’ & ‘’ ΡΥΘΜΟΣ’’ σε στίχους και μουσική του ιδίου. Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του ‘Ελληνο-Αγγλόφωνο ντουέτο με την φιλική συμμετοχή της Ίνας Λαζοπούλου και με τίτλο ‘’I FEEL SAFE’’σε στίχους και μουσική πάλι του ιδίου. Τον Φεβρουαρίου του 2012 κυκλοφόρησε άλλο ένα ντουέτο αυτήν την φορά με τον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο με τίτλο ‘’ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ’’ σε στίχους Vicky Bek και μουσική Ν. Αντωνιάδη. 

Δεκέμβριος του 2012 και ο Νίκος Αντωνιάδης υπογράφει και μπαίνει στο δυναμικό της Fm-Records, για να κυκλοφορήσει ένα δυνατό Pop-Rock τραγούδι που θα αφήσει εποχή, μιας και ο ρυθμός η μουσική οι στίχοι με συνδυασμό την Rock φωνή του σε παρασύρουν και σε κάνουν να ταξιδέψεις μαζί του.

Κάτι ετοίμασες τώρα τελευταία;

Ναι η αλήθεια είναι πως ετοίμασα ένα νέο τραγούδι μου το οποίο κυκλοφορεί digital επίσημα από την InSideOut Music και την Fm-Records με τίτλο ’’Πρώτη Μου Φορά’’ σε στίχους της Βίκυς Μπεκιάρη και σε μουσική και ενορχήστρωση δική μου.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική;

Το ερώτημα είναι γιατί αποφάσισε η μουσική να ασχοληθεί μαζί μου χαχαχα!
Δεν νομίζω πως ήταν και πολύ δύσκολη η απόφαση μου για να ασχοληθώ με την μουσική, μιας και το ερέθισμα μου για την μουσική το 
ένιωσα στην ηλικία των 6-7 ετών όπου παρευρέθηκα σε ένα πανηγύρι στο κάτω Νευροκόπι όπου τραγουδούσε ο αείμνηστος και τεράστιος για μένα αλλά και για πολλούς όλους Νίκος Παπάζογλου. Όταν είδα με τι μαγικό τρόπο αγκάλιαζε η μουσική του και οι ερμηνείες του τον κόσμο κάνοντας τον να ξεχαστεί από όλα και να περνά καλά, είπα μέσα μου: αυτό θα κάνω. Θα κάνω τον κόσμο να περνά καλά, να ξεχνάει τα προβλήματα του με τις μουσικές μου και τα τραγούδια μου. Με λίγα λόγια ναι, γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με την μουσική, για να κάνω τον κόσμο να μπαίνει σε ρυθμούς να τραγουδάει και να περνάει καλά. Και εννοείτε αυτό είναι και για μένα, γιατί η μουσική είναι η πιο πιστή γυναίκα και περνάω καλά μαζί της.

Υπήρχε κάποιος από την οικογένεια που ήταν μουσικός;

Όχι, είμαι ο πρώτος που ασχολείται στην οικογένεια και εύχομαι όχι ο τελευταίος χαχα.

Η μουσική έχει πάντα καλή πλευρά ή μπορεί και να σε στεναχωρήσει;

Χμ! Είναι πολύ βαθιά η ερώτηση αυτή.
Η μουσική σαν μουσική – 
μελωδία όχι δεν έχει κακή πλευρά, ακόμα και αν ένα τραγούδι μιλάει για πόνο, χωρισμό, ξενιτιά, θάνατο κτλ. Ακόμα και σε τέτοιες δυσάρεστες περιπτώσεις μέσα από την μουσική βρίσκεις τις σωστές απαντήσεις που ήδη ξέρεις και σε ηρεμούν ή σε κάνουν να ξεδίνεις για να ηρεμίσεις .
Η μουσική πορεία όμως ενός μουσικού ναι, έχει και τις τρικλοποδιές της γιατί ο δρόμος προς την κορυφή είναι πολύ δύσκολος και με πολλά εμπόδια ιδίως στην Ελλάδα όπου η μουσική 
παιδεία είναι ελλιπείς. Έχει φουρτούνες, πείνες, απορρίψεις αλλά αν πιστεύεις στον εαυτό σου πάντα φτάνεις εκεί που θες.

Ποιο είδος σε εκφράζει και τι τραγουδάς συνήθως;

Εδώ στάθηκα τυχερός γιατί το είδος που με εκφράζει είναι και το είδος που αντιπροσωπεύω και τραγουδώ και στις ζωντανές εμφανίσεις μου αλλά και δισκογραφικά. ’’POP-ROCK’’

Παίζεις κάποιο όργανο;

Ναι παίζω 9 όργανα. Μην φανταστείς πολλά πράγματα όμως, λίγο από όλα.
Μπάσο, κιθάρα ακουστική, κιθάρα ηλεκτρική, ντραμς, τουμπερλέκι - κρουστά, πλήκτρα, μπουζούκι, φυσαρμόνικα και παιδεύω και πολύ λίγο την ποντιακή λύρα αλλά όπως είπα λίγο από όλα. Τα βασικά μου όργανα είναι ντραμς και κιθάρα.

Κάνεις περιοδείες;

Ναι και μάλιστα αυτές τις μέρες είμαστε σε συνεχείς πρόβες για το νέο πρόγραμμα που θα παρουσιάσω στα live που έρχονται τον Φεβρουάριο.

Τι είναι πιο δύσκολο, να γράψεις μουσική ή στίχους;

Για μένα δύσκολο είναι το να γράψω στίχο . (δεν ήμουν και ο καλύτερος στην έκθεση χαχα)
Σε αντίθεση με την μουσική που μου βγαίνει εντελώς αυθόρμητα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

χα! Και μια ερώτηση που δεν θα πω πολλά. Φασολάδα. Ελληνάρας βλέπεις.

Με τις γυναίκες πως τα πας;

Εγώ καλά τα πάω! Αυτές πως τα πάνε μαζί μου είναι το θέμα.

Πιστεύεις ότι θα φτάσεις ψηλά; 

Ναι γιατί πιστεύω στον εαυτό μου. αν δεν το πίστευα δεν νομίζω πως θα έμπαινα στο τρένο της μουσικής.

Τι σημαίνει επιτυχία για σένα;

Επιτυχία για μένα σημαίνει να πετύχω τον στόχο μου ο οποίος είναι πολύ ψηλά έχοντας πάνω από όλα υγεία, για να την ζήσω και αγάπη για να την χαρώ. Όταν λέω ψηλά δεν εννοώ να γίνω πρώτο όνομα κτλ. αλλά να τραγουδάει ο κόσμος τα τραγούδια μου να ερωτεύεται με αυτά, να πετυχαίνει στόχους, να ξεχνάει προβλήματα και σκοτούρες. 

 

Photographer: Nick Zacharopoulos

Singer: Nikos Antoniadis

Hair styling & Make up artist:: Thenia Kourti

Location: Πάρνηθα

Συνέντευξη: Alfa Zita Team