Django Unchained – Django ο Τιμωρός

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  165 λεπτά

Είδος: Γουέστερν

Σκηνοθεσία: Quentin Tarantino

Πρωταγωνιστούν: Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Kerry Washington, Samuel L.Jackson, Walton Goggins, Dennis Chrstopher, James Remar, David Steen, Dana Gourrier, Nichole Galicia, Laura Cayouette, Ato Essandoh, Sammi Rotibi, Clay Donahue Fontenot, Escalante Lundy, Miriam F. Glover, Don Stroud, Tom Wopat, James Russo, Amber Tumblyn, Lee Horsley και ο Don Johnson.

Σε ρόλους γκεστ σταρ οι: Franco Nero, Bruce Dern, Jonah Hill, Russ Tumblyn, Quentin Tarantino, John Jarratt, Robert Carradine.

Υπόθεση: Δύο χρόνια πριν ξεσπάσει ο αμερικανικός εμφύλιος, ο Django,  ένας μαύρος σκλάβος από τον Νότο (Jamie Foxx) συναντά τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων και περιπλανώμενο οδοντίατρο Dr. King Schultz (Christoph Waltz), ο οποίος ακολουθεί τα ίχνη των φονικών αδελφών Brittles. Καθώς μόνο ο Django μπορεί να τον οδηγήσει σε αυτούς, ο ανορθόδοξος Schultz συνεργάζεται μαζί του με την υπόσχεση ότι θα τον ελευθερώσει όταν πετύχει η αποστολή τους, υπόσχεση που τηρεί αποφασίζοντας να συνεχίσουν μαζί την καταδίωξη των πιο γνωστών εγκληματιών του νότου.

Ταυτόχρονα ο Django δουλεύει και για τον δικό του σκοπό: τη σωτηρία της Broomhilda (Kerry Washington), της γυναίκας του που έχασε σε σκλαβοπάζαρο πριν από καιρό.

Η έρευνα του  Django και του Schultz  τους οδηγεί στον Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), ιδιοκτήτη της “Candyland” μιας τρομερής φυτείας, όπου οι σκλάβοι παλεύουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου. Η παρουσία των δύο πρωταγωνιστών τραβάει την προσοχή του καταχθόνιου και παμπόνηρου Stephen (Samuel L.Jackson), έμπιστου του Candie. Ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει γύρω τους και οι δυο σύντροφοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη θυσία και την επιβίωση.

Η χαρά της φιλοσοφημένης ατάκας, πλούσια χορογραφημένη δράση, εξαιρετικές ερμηνείες στην κόψη της ειρωνείας, χιλιάδες φιλμικές αναφορές και ένα λατρεμένο όπως πάντα soundtrack είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί ο θεατής να περιμένει από το ιδιοφυές σύμπαν του Ταραντίνο που μετά τους Ναζί στο Inglourious Bastards  παραλαμβάνει εδώ τους δουλέμπορους του Αμερικάνικου Νότου εμπλουτίζοντας την γκάμα του με το είδος του γουέστερν. Μια μοναδική ταινία, κινηματογραφικό είδος από μόνη της, είναι υποψήφια μεταξύ άλλων για 5 Oscar και 5 BAFTA. Στην απονομή της περασμένης Κυριακής όπου ήταν υποψήφια για 5 Χρυσές Σφαίρες, κέρδισε τις δύο: Β΄ ρόλου για την εκπληκτική και απολαυστική ερμηνεία του Christoph Waltz καθώς και πρωτότυπου σεναρίου με την υπογραφή του ίδιου του μαιτρ.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 17.01.13

 
DJANGO, Ο ΤΙΜΩΡΟΣ (DJANGO UNCHAINED) - NEW... από FeelgoodEntertainment