Argo – Επιχείρηση Argo

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  120 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ben Affleck

Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, John Goodman, Alan Arkin, Bryan Cranston, Victor Garber, Tate Donovan, Clea DuVall, Richard Kind , Christopher Stanley , Rory Cochrane, Kyle Chandler, Kerry Bishé,  Titus Welliver , Christopher Denham , Taylor Schilling , Zeljko Ivanek , Scoot McNairy, Bob Gunton, Michael Parks, Philip Baker Hall, Chris Messina, Keith Szarabajka, Bill Tangradi, Ryan Ahern, Sheila Vand.

Υπόθεση: Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ (Άφλεκ) αναλαμβάνει να καταστρώσει ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει. Και ακριβώς αυτό οργανώνει ο Μέντεζ με τη βοήθεια του διάσημου μακιγιέρ Τζον Τσέημπερς (Γκούντμαν) : το γύρισμα μιας κινηματογραφικής ταινίας.

Μια ιστορία κρυφή και απόρρητη για 20 χρόνια, που διαδραματίστηκε στη σκιά της Επίσημης Ιστορίας και των δραματικών γεγονότων των αρχών του 80, ζωντανεύει τόσο πετυχημένα από τον Μπεν Άφλεκ σε σενάριο του Κρις Τέριο, με συμπαραγωγό τον Τζώρτζ Κλούνι  και με μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά που όλοι μαζί οδεύουν θριαμβευτικά προς τις Χρυσές Σφαίρες (5 υποψηφιότητες) και τα επερχόμενα Όσκαρ έχοντας σαρώσει εν τω μεταξύ τα βραβεία για το υποδειγματικό ensemble  cast των ηθοποιών. Τόσο απίθανο που μόνο το Χόλιγουντ θα μπορούσε να το εφεύρει…

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 10.01.13