The Hobbit: An Unexpected Journey

Παραγωγή: ΗΠΑ/Νέα Ζηλανδία - 2012

Διάρκεια: 169 λεπτά.

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Peter Jackson

Πρωταγωνιστούν: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott, Graham McTavish, William Kircher, James Nesbitt, Stephen Hunter, Dean O’Gorman, Aidan Turner, John Callen, Peter Hambleton, Jed Brophy, Mark Hadlow, Adam Brown, Jeffrey Thomas, Michael Mizrahi, Lee Pace, Manu Bennett, Conan Stevens, John Rawls, Stephen Ure, Timothy Bartlett, Brett McKenzie, .

Συμμετέχουν οι: Elijah Wood, Andy Serkis, Ian Holm, Cate Blanchett, Christopher Lee, Hugo Weaving, Sylvester McCoy, Barry Humphries,

Υπόθεση: Η δράση της ταινίας τοποθετείται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, την μεγάλη εμπορική επιτυχία, που κέρδισε εκτός από την αγάπη του κοινού και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με την “Επιστροφή του Βασιλιά”. Με οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, οι ταινίες “Χόμπιτ” ακολουθούν τον Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, ένα ταξίδι για να απελευθερώσει το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, που έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ. Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν Δρύασπις. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς συναντάμε τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ο Ίαν Μακ Κέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ του Γκρίζου, η Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Γκαλάντριελ, ο Άντι Σέρκις στον ρόλο του Γκόλουμ και ο Ελάιτζα Γουντ στον ρόλο του Φρόντο. Ο Τζέφρι Τόμας και ο Μάικ Μιζράχι συμπληρώνουν το καστ, στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων, Θορ και Θρέιν, αντίστοιχα.

Πρώτο μέρος μιας νέας σειράς ταινιών που θα μας φέρουν πίσω στον μαγικό κόσμο του Τόλκιεν αυτή τη φορά με τη χρήση της νέας τεχνολογίας HFR που διπλασιάζει τα καρέ του φιλμ ανά δευτερόλεπτο από 24 σε 48 δίνοντας απίστευτη ζωντάνια και ευκρίνεια στο θέαμα. Πρώτη φορά στην υπεραιωνόβια ιστορία της 7ης τέχνης οι θεατές θα βρεθούν σχεδόν μέσα στο θέαμα. Για να φθάσει όμως μέχρι εδώ το Χόμπιτ πέρασε από γενεές δεκατέσσερις: νομικά προβλήματα, δικαστικές διαμάχες με τους κληρονόμους του συγγραφέα, χρεωκοπίες εταιρειών, σαμποτάζ σωματείων, αποχωρήσεις σκηνοθετών, ξαφνικές ασθένειες και άλλες πολλές κατάρες που έριξε ο… Σάρουμαν στον Πήτερ Τζάκσον. Κι όμως… το Χόμπιτ είναι εδώ και εμείς ανυπομονούμε.  

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 13.12.12