Dans La Maison (In The House) – Το Αγόρι Στο Τελευταίο Θρανίο

Παραγωγή: Γαλλία - 2012

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Είδος: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Francois Ozon

Πρωταγωνιστούν: Fabrice Luchini, Kristin Scott Thomas, Ernst Umhauer, Emmanuelle Seigner, Denis Menochet, Bastien Ughetto, Yolande Moreau, Jean Francois Balmer.

Υπόθεση: Ένα 16χρονο αγόρι προσπαθεί να τρυπώσει στο σπίτι ενός συμμαθητή του, για να εμπνευστεί και να γράψει την εργασία που έχει αναλάβει στο σχολείο.  Εντυπωσιασμένος από το ιδιότροπο αλλά χαρισματικό αυτό αγόρι, ο δάσκαλος του επαναπροσδιορίζει τη διάθεση του για διδασκαλία, αλλά η εισβολή προκαλεί μια σειρά από ανεξέλεγκτα γεγονότα.

Το Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο, τελευταία ταινία του τρομερού παιδιού του Γαλλικού Σινεμά («Οκτώ Γυναίκες», «Η Πισίνα», «Ο Χρόνος που Απομένει» και άλλα πολλά)  είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο (με τον ελληνικό τίτλο) ισπανικό θεατρικό έργο του Χουάν Μαγιόργα. Ήδη βραβευμένο από την Κριτική στο Φεστιβάλ του Τορόντο και με βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου στο Σαν Σεμπαστιάν.

Ακόμη ένας ερμηνευτικός θρίαμβος για το μέγιστο σήμερα Γάλλο ηθοποιό Φαμπρίς Λουσινί, πρωταγωνιστή της μίνι καλοκαιρινής επιτυχίας «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου».

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 13.12.12


Το Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο (Dans La Maison)... από FilmBoy-gr