Ημερολόγια Αμνησίας

Παραγωγή: Ελλάδα - 2012

Διάρκεια:  104 λεπτά

Είδος: Δραματοποιημένο Ντοκιμαντέρ      

Σκηνοθεσία: Στέλλα Θεοδωράκη

Με τη συμμετοχή πολλών φίλων και συνεργατών μεταξύ των οποίων: Peter Rose Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Αλεξάνδρα Καλογρίδη, Θάνος Aναστόπουλος, Βάσιας Τσοκόπουλος, Ντέπη Νταίδη, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Δαγκλίδης, Ivan Condrant, Χαρά Κανέλου, Κλειώ Αρζιμανόγλου, Έφη Σρουσοπούλου, Φανή Θεοδωράκη, Σταύρος Θεοδωράκης, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Μπιάνκα Νικολαρείζη, Νίκος Τερζής, Αντώνης Καρυστινός, Μάρθα Θεοδωράκη.

Υπόθεση: Η Στέλλα Θεοδωράκη ανακαλύπτει κάποιες ξεχασμένες ταινίες super 8 από τα φοιτητικά της χρόνια, που είχαν γυριστεί το 1985-86, στην Ελλάδα, την Αυστραλία και το Παρίσι. Φθάνοντας στο 2010, σε μια περίοδο προσωπικών απωλειών αγαπημένων προσώπων για την σκηνοθέτρια, που συμπίπτει με τη δραματική όξυνση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη και βλέποντας αυτά τα ξεχασμένα ημερολόγια οξειδωμένα από το χρόνο προβάλει η ανάγκη να κινηματογραφήσει στιγμές  από δύο καινούργιες χρονιές της ζωής της το 2010 και το 2011, προσωπικές μεν, αλλά σε ένα περιβάλλον κοινωνικών αναταραχών.

Χρησιμοποιώντας πια ένα άλλο μέσο, ψηφιακό,  καταγράφει εικόνες της παραπαίουσας Αθήνας μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 και την ολοσχερή καταστροφή των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων. Το άδειασμα των προσωπικών χώρων των αγαπημένων ανθρώπων που «έφυγαν», συμπίπτει με το «άδειασμα» των χώρων μέσα στην πόλη, αλλά και το «άδειασμα» των κατοίκων της. «Στέλνει» αυτά τα ξεχασμένα ημερολόγια στο φίλο της Πίτερ στην Αυστραλία.

Τα Ημερολόγια Αμνησίας ξετυλίγονται ως ένα συγκινητικό γράμμα σμιλεμένο από το χρόνο και τις αναμνήσεις, μια καταγραφή των συναισθημάτων μιας γενιάς που ονειρεύτηκε και ταξίδεψε τη δεκαετία του ’80 και τώρα ζει στην Αθήνα της κρίσης, προσπαθώντας να κατανοήσει όσα συμβαίνουν γύρω της. Αποτελούν όμως ταυτόχρονα μια δυναμική υπόμνηση αντίστασης απέναντι στη λήθη και στη βαρβαρότητα που μας κατακλύζει, ένα “diary film” στα χνάρια του Chris Marker, της Agnès Varda και του Jonas Mekas.

Η πρωτότυπη μουσική ανήκει σε έναν νέο Έλληνα συνθέτη του εξωτερικού, το Χρήστο Δεληγιάννη, συνθέτη της μουσικής και του πρόσφατου J.A.C.E.

Διανομή: One From The Heart

Στις αίθουσες από 06.12.12


Trailer Ημερολόγια Αμνησίας της Στέλλας... από eadami